Hava Durumu

Vatan Partisi’nden vekillere mektup

Vatan Partisi Gaziantep İl Başkanı Murat Soycan, Gaziantep Milletvekillerine bir mektup yazarak, TBMM'nin gündemindeki İstihdam yasa tasarısındaki çalışanlarımızın kazanılmış haklarını tırpanlayan maddelerinin tasarı metninden çıkarılması için çaba göstermelerini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2020 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2020 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Vatan Partisi’nden vekillere mektup

Gaziantep Milletvekillerine mektup yazan Vatan Partisi Gaziantep İl Başkanı Murat Soycan, “16 Ekim 2020 tarihinde TBMM’ye sunulan İşsizlik Sigortası ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, işçi haklarına yönelik tehlikeler içermektedir ve çalışma barışını tehdit etmektedir. 25 yaş altı ve 49 yaş üstü işçiler için getirilmesi öngörülen düzenlemelerin engellenmemesi durumunda, bu uygulama, 25-49 yaş arasındaki işçileri de kapsayacak şekilde genişletilebilecektir. Tam zamanlı veya tam süreli çalışan işçilerin kısmi zamanlı veya kısmi süreli çalışmaya geçirilmesi ile çalışma süresi ve aldığı ücret yarıya düşecek. Çalışma mevzuatımıza göre, işçinin işyerinde tüm çalışma süresine ilişkin kıdem tazminatı işçinin son ücreti üzerinden hesaplandığından , tüm çalışma süresi için hesaplanacak kıdem tazminatı yarıya indirilmiş olacaktır.”

Sosyal Güvenlik Kanununa göre, işçilerin yaşlılık aylığına hak kazanabilmesi veya emekli olabilmesi için, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları koluna belirli bir süre prim ödemeleri gerekmektedir. Bir işyerinde çalışmaya başlayan her işçinin ücretinin yüzde 9’u bu amaçla kesilir. İşverenler de işçi ücretinin yüzde 11’i kadar bir katkıda bulunur. Yeni yasa önerisi ile bu kanun ile oynanmakta, emeklilik koşullarının zaten çok ağır olduğu günümüz koşullarında, gençlerin emeklilik hakkını daha da zorlaştıracaktır. Yasa teklifi ile kaçak işçi çalıştırmışken, bu durumu kabul eden ve kaçak işçileri kayıt altına alan işverene büyük imkânlar getirilirken, kaçak çalıştırılmış olan işçilerin önemli hakları ortadan kaldırılacak. İşveren ödemesi gereken SGK primlerini ödemeyecek ve Devletimizi zarara uğratacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Vatanımızın Doğu Akdenizde, Egede, Güney Sınırımızda, Balkanlarda ve Kafkaslarda, dört bir yanda ABD ve müttefiklerince kuşatıldığını üzerine basarak vurguladı Bu kuşatmaya  Milletçe karşı koymamız gerektiğini belirtti. Geçmiş tecrübelerden biliyoruz ki; Ülkemize yönelik bu kuşatmayı kırmanın en önemli ayağı İç Cepheyi sağlam tutmaktır. Hele, hele İç Cephedeki birliğimizi bozmak ve Ülkemizi iç kargaşaya götürme çığlıkları atanların seslerini arttırdığı şu günlerde İç Cepheyi sağlam tutmanın önemi daha da yakıcı bir görevdir. Türkiye,  Vatan Savaşını sürdürdüğü ve Üretim Ekonomisinin gündemde olduğu bir dönemin içindedir. Böylesi hassas bir dönemde iç cepheyi zayıflatıcı, çalışma barışını zedeleyici girişimlerden kaçınılmalıdır. Bu tür girişimler ülkeye ve işçilerimize hizmet etmediği gibi, teklif sahiplerine de bir yararı olmaz.

Vatan Partisi olarak, Ülkemize, Milletimize, Çalışma Barışına , Vatan Savaşına ve Üretim Ekonomisine hizmet etmeyen bu Yasa Teklifine karşı çıkıyor ve sonuna kadar mücadele edeceğimizi ve işçi sınıfımızın yanında olduğumuzu kamu oyuna ilan ediyoruz.  Başta Hükümet ortağı partilerin ve tüm Milletvekillerimizden beklentimiz, Mustafa Kemal Atatürk döneminde, 1936 yılında çalışma mevzuatımıza giren kıdem tazminatı hakkına ve işçinin iş güvencesine yönelik tehlikelerin ortadan kaldırılması için bu Yasa Teklifinin geri çekilmesini sağlamanızdır” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.