Hava Durumu

Vatan Partisi’nden Biden’e sert tepki

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Adayı Joe Biden’in skandal sözlerine bir tepki de Vatan Partisi Gaziantep İl Başkanı Murat Soycan’dan geldi. Biden’in açıklamalarını eleştiren Soycan, “Hiç kimse Türkiye’nin içişlerine karışamaz” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2020 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 18:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Vatan Partisi’nden Biden’e sert tepki

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Adayı Joe Biden’in skandal sözlerine tepkiler dinmiyor. Vatan Partisi Gaziantep İl Başkanı Murat Soycan, Joe Biden’in skandal sözlerine sert tepki gösterdi. Soycan, “Türkiye Cumhuriyeti sömürge  değildir. Sınırları cetvel ile de çizilmedi. Biliyorsunuz ama biz yine söyleyelim. Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal’in önderliğinde emperyalizme karşı zaferler kazanılarak, emperyalist işgalciler bu topraklara gömülerek , kanla irfanla kuruldu. Geçen yüz yılda Türkiye ismi birilerinin uykusunu kaçırıyordu. Belli ki; Bu gün de sizin uykunuz kaçıyor.

ABD Cumhurbaşkanı adayı Joe Biden’nin Türkiye Cumhurbaşkanına karşı muhalefeti destekleme açıklaması düşündürücü olduğu kadar öğreticidir de. Biz ABD’nin muhalefete desteğini Türkiye’yi bölmek için yıllardır PKK’ya verdiği silah ve para desteği ile biliyoruz. 15 Temmuz Gecesi Hain Darbe girişimi ile Meclisimizi bombalayarak, 250 den fazla insanımızı öldürerek ve iki binin üzerinde insanımızı yaralayarak muhalefete nasıl yardım ettiğini yaşayarak gördük.”

Hiç kimse Türkiye’nin içişlerine karışamaz! TBMM olarak gereken cevap en sert biçimde verilmelidir. Joe Biden’nin kastettiği muhalefet partileri mevzilerini yeniden gözden geçirmeli. Unutulmasın ABD’ye güvenerek iktidar olmak isteyenler onun kaderini paylaşır. Türkiye ABD ve AB’den gelen saldırılara Milli Hükümet anlayışı ile cevap vermelidir. Joe Biden ve gibilerine sözümüz; atalarımızın dediği gibi “it ürür kervan Yürür” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.