Hava Durumu

“Valilik Binası yıkılmamalı”

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısı ve GASKİ Genel Kurulu 2019 Yılı Olağan Toplantısı 2.Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı. Yapılan toplantıda Kent Konseyi 5.Dönem 1. Olağan Genel Kurulu Raporu görüşüldü. Toplantıda Kent Konseyi tarafından hazırlanan rapor meclis üyelerine okundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 21:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Valilik Binası yıkılmamalı”

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısı ve GASKİ Genel Kurulu 2019 Yılı Olağan Toplantısı 2.Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı. Yapılan toplantıda Kent Konseyi 5.Dönem 1. Olağan Genel Kurulu Raporu görüşüldü. Toplantıda Kent Konseyi tarafından hazırlanan rapor meclis üyelerine okundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 2.Birleşim Toplantısında Millet Bahçesi Projesi’ne yönelik itirazlar ve Kent Konseyi Raporu görüşüldü. Raporun okunmasının ardından söz alan meclis üyesi Beyhan Külekçi, “Kent Konseyi Raporunda birkaç konuda oluşan hassasiyetler olduğunu gördük. Aynı konularda bizim de hassasiyetlerimiz var. Valilik Binası ile ilgili çürük raporu halen meydanda yok. Öyle bir çürük raporu varsa kamuoyu ile paylaşılmalı. Eğer belirtilen çürük raporu 2008 yılında çıkarılan yönetmelikler ise 1999 Depreminden sonra değiştirilen yönetmelikten kaynaklanıyorsa; 2008 yılından önce yapılan tüm binaların güçlendirilmesi veya yıkılması gerekir.”

“KOMİSYON KURULMALI”

“Öncelikle şehrimizde bulunan teknik odaların ve üniversitelerden oluşan bir komisyon ile Valilik binasının tekrar incelenmesi, yıkımı gerektirecek bir durumun olup olmadığını raporlanmasının, aynı dönemlerde inşa edilen Büyükşehir Belediyemizin de incelenmesini talep ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın, Valilik Binası ile ilgili bir açıklaması oldu. Vali Beye pas attı. Geçmişte kentimizde birçok valimiz görev yaptı, tarihe geçen valililerimiz var. Bu şehir için taş taş üzerine koyan emeği geçen tüm valilerimize teşekkür ederim. Sayın Valimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Buranın kesinlikle yıkılmasına, eğer raporlar olumsuz gelmediği takdirde, karşıyız. Sayın Valimizin de Valilik Binası yıkan Vali olarak tarihe geçmek istemediğine eminim” dedi.

“VALİLİK GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPACAKTIR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Osman Toprak, “Valilik Binasının çürük olduğu ile ilgili kısımda yetki tamamen Valilik Makamı, gerekli açıklamayı yapacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız topu Valilik Makamına atmadı, yetkili kurum orası olduğu için cevabın oradan alınması gerektiğini söyledi. Sayın Valimizi Gaziantep’te yapmış olduğu hizmetlerden dolayı kutluyorum. Gece gündüz demeden çalışıyor. Gaziantep, Vali Beyin duruşu, çalışkanlığı noktasında şanslı illerden bir tanesi. Kent Konseyi’nin belirtmiş olduğu hususlar Büyükşehir Belediye Meclisimiz tarafından değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmeler ışığında bir kısım itirazlar kabul edilmiştir. Meclisimiz kararını vermiştir, inşallah şehrimiz için hayırlı olur” diye konuştu.

YOLLA İLGİLİ İTİRAZLAR KABUL EDİLDİ

Meclis gündeminde Millet Bahçesi ve Meydan Camiine yapılan itirazlar gündeme geldi. Gündem maddesi ile ilgili oluşturulan komisyon itirazları iki bölüme ayırdı. Prof. Dr. Muammer Aksoy Bulvarı’nın trafiğe kapatılmasına ilişkin itirazlar kabul edildi. Projenin geneline yapılan itirazlarla ilgili olarak komisyona süre verildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından bir sonraki birleşimin 25 Kasım Pazartesi Günü Saat 15.00’te yapılmasına karar verildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.