Hava Durumu

Vali Gül ve Şahin sahada olacak…

Türkiye’de etkisini sürdüren Koronavirüs Salgınına karşı İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, 6 Ağustos’ta (bugün) 81 il genelinde Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Esnaf ve Ticaret Odaları, Kurum Müdürleri, Kolluk Kuvvetleri ve Zabıta ekiplerinin tamamının katılımıyla Kontrollü Sosyal Hayat Denetimi yapılacağı duyuruldu. Vaka sayısının en fazla arttığı ve Koronavirüs tedbirlerine en az uyulan il olan Gaziantep’te de Kontrollü Sosyal Hayat Denetimi yapılacak. Kent genelinde yapılacak olan denetimlerde Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de sahada olacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Vali Gül ve Şahin sahada olacak…

Koronavirüs Salgını Türkiye’de etkisini sürdürüyor. Salgına karşı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından önerilen tedbirlerin uygulanması noktasında çalışmalar devam ederken, 1 Haziran tarihi itibariyle Türkiye genelinde Kontrollü Sosyal Hayata geçiş başlamıştı. Aradan geçen 2 aylık dönemde Koronavirüs vaka oranlarının yeniden artması üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

“EN YOĞUN DENETİM YAPILACAK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, “6 Ağustos Perşembe Günü 81 il genelinde Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Esnaf ve Ticaret Odaları, Kurum Müdürleri, Kolluk Kuvvetleri ve Zabıta ekiplerinin tamamının katılımıyla Kontrollü Sosyal Hayat Denetimi yapılacak. Pazarlar, işyerleri, marketler, toplu taşıma araçları, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında denetimler yapılacak. Hepimiz sahada olacağız” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada Bakan Soylu, “Tüm Türkiye’de salgın ile ilgili bugüne kadar yaptığımız en yoğun denetimi gerçekleştireceğiz” dedi.

GÖZLER GAZİANTEP’E ÇEVRİLDİ

Bakan Soylu’nun açıklamalarının ardından gözler Gaziantep’e çevrildi. Türkiye genelinde sosyal mesafe, maske kullanımı gibi tedbirlere en az uyulan il olan Gaziantep’te, yapılacak denetimin etkileri konuşuluyor. Kentte vaka ve ağır hasta sayısında meydana gelen artışa karşın yapılan denetimler artırılmıştı. Gelinen süreçte Kurban Bayramı sürecinde yapılan denetimlerde 11 binden fazla kişiye sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına uymadıkları için ceza kesilmişti. Salgının ilk aylarından bu yana kesilen cezalarda, Gaziantep ilk sıralarda yer alıyor. Kentte yapılacak Kontrollü Sosyal Hayat Denetiminin kurallara daha fazla uyulması konusunda etkili olunacağı düşünülüyor.

VALİ GÜL VE ŞAHİN SAHADA OLACAK

İçişleri Bakanı Soylu tarafından yapılan duyurunun ardından Kontrollü Sosyal Hayat Denetimi’nin detayları belli oldu. Kent genelinde yapılacak denetimlerde Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yer alacak.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.