Hava Durumu

Vaka sayılarında azalma yok!

Vaka sayılarının en fazla arttığı illerden olan Gaziantep’te, karantina altına alınan hane sayısı, sosyal mesafe ve maske kullanımı tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle ceza kesilen kişi sayısı büyük oranda artış gösterdi. Kent genelinde tedbirlere yeterince uyulmaması nedeniyle artış gösteren vaka sayılarının önlenmesi için tedbirler sıklaştırılırken, Gaziantep Valisi Davut Gül, “ Vaka sayılarında görülen azalma maalesef henüz Gaziantep’te görülmeye başlanmadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2020 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2020 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Vaka sayılarında azalma yok!

Türkiye’de Koronavirüs Salgını etkisini sürdürüyor. SGK kararıyla özel hastanelere verilen pandemi ve yoğun bakım desteklerinin kesilmesinin ardından devlet hastanelerine yapılan başvurular  da arttı. Kent genelinde yaşanan vaka artışları son haftalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da gündeminde yer aldı. Aradan geçen bir haftalık süreçte kentte vaka artışları düşmezken Gaziantep Valisi Davut Gül, kentin durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“VAKALARIN ÖNEMLİ KISMI YAKINLARIMIZDAN BULAŞIYOR”

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Vaka sayılarında görülen azalma maalesef henüz Gaziantep’te görülmeye başlanmadı. Bu derdin dermanı sizde!  Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlarda bulunmayalım. Vakaların önemli kısmının arkadaş, akraba vb.yakınlarımızdan bulaştığını unutmayalım lütfen” ifadelerini kullandı.

REKOR CEZA!

Kent genelinde Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yapılan denetimler de sıklaştırıldı. 18-25 Temmuz tarihleri arasında kent genelinde yapılan sosyal mesafe ve maske denetimlerinde  14 bin 998 kişiye ceza kesildi. Kent genelinde yapılan denetimlerde 14 binin üzerinde kişiye ceza kesilmesi, kentte tedbirlere uyulmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

639 KİŞİ KARANTİNA ALTINDA

Kent genelinde ceza oranları kadar, karantina uygulaması  da artıyor. Karantina uygulamasının en fazla uygulandığı ilçe Nizip oldu. Nizip Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, İlçe genelinde 639 kişinin yaşadığı 159 hanede karantina uygulaması sürüyor.

İl genelinde ise pek çok hanede karantina işlemlerinin devam ettiği bilgisi alındı.

TEST YAPTIRMAK İÇİN SIRA BEKLİYORLAR

Özel hastanelerin Covid-19 hastalarını kabul etmemesi nedeniyle kent genelinde bulunan devle hastanelerine akın başladı. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi ve Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne Covid-19 şüphesiyle başvuran hastalar nedeniyle kamu hastanelerinde büyük yoğunluk yaşanıyor.

KAMU HASTANELERİNDE YOĞUNLUK ARTTI

Kimi özel hastanelerde tedavi gören hastaların da kamu hastanelerine sevk edilmesiyle birlikte hastaneler Covid-19 hastalarıyla dolup taştı. Bir vatandaş tarafından  geçtiğimiz hafta 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde kaydedilen görüntüler, Gaziantep’te Pandemi ile mücadelenin boyutunu gözler önüne serdi.

SAATLERCE SIRA BEKLEDİLER!

Görüntülerde, Covid-19 şüphesiyle başvuru yapan vatandaşlar, test yapılması için saatlerce sırada bekledikleri ifade edildi. Hastalık şüphesiyle başvuruda bulunan vatandaşların iki sıra halinde tek bir memurun görevlendirildiği Triaj Çadırı önünde saatlerce sıra bekledikleri görüldü.

 

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.