Hava Durumu

Vaka artışı Bakan Koca’nın gündeminde!

Gaziantep’te meydana gelen vaka artışları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da gündeminde. Geçtiğimiz gün Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Tekirdağ, Malatya ve Ordu İl Sağlık Müdürleriyle bir toplantı gerçekleştiren Bakan Koca, Bursa, Kocaeli ve Gaziantep'te vaka sayılarında belirgin artış olduğunu söyledi. Bakan Koca’nın açıklamalarını değerlendiren Vali Gül ise, salgının aşının yaygınlaşması ile kontrol altına alınacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Vaka artışı Bakan Koca’nın gündeminde!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının artış gösterdiği Gaziantep’in durumunu 2.kez düzenlediği toplantıda İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki’den dinledi.

Ek tedbirlerin görüşüldüğü toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, şu ifadelere yer verdi; “Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Tekirdağ, Malatya ve Ordu İl Sağlık Müdürleriyle yaptığımız online toplantıda; salgın seyrini, hizmet kapasitemizi ve filyasyon ekiplerimizin performansını gözden geçirdik. Ek tedbirleri ele aldık. Bursa, Kocaeli ve Gaziantep'te belirgin artış var. Bu illerimizde daha gayretli, daha titiz bir çalışma gerekiyor. Desteğinizin önemi artmış durumda. Mücadelemize desteğinizle güç verin” ifadelerini kullandı.

“KURALLARA UYULMALI”

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaların ardından sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, aşı yaygınlaştığı zaman hastalığın kontrol altına alınabileceğini söyledi.

“DAHA ETKİLİ TEDBİR YOK”

Vali Gül, "Maske-mesafe-temizlik kurallarına uyup, kendimizi kalabalıktan izole etmenin dışında daha etkili bir tedbir yok!  Aşı 3-4 ay içerisinde yaygınlaştığında salgın kontrol altına alınacaktır. Pandemi öncesi alışkanlıklarını devam ettiren herkes telafisi imkansız zararlar görebilir" ifadelerine yer verdi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.