Hava Durumu

Uygulama esnafı koruyacak!

Türkiye’de ve Gaziantep’te sayıları hızla artan ve makarona doldurularak piyasaya arz edilen tütün ürünleri ve sigara satışına ceza uygulaması getirildi. 1 Temmuz tarihli uygulama kapsamında, bu faaliyetlerde bulananlar 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı Vakkas Katırlı, uygulamanın esnafı koruyacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2020 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Uygulama esnafı koruyacak!

Yasa dışı sigara satışları gündemden düşmüyor. Son yıllarda tütün ürünü satma ruhsatı olmayan yüzlerce dükkan içi tütün ile doldurularak yasa dışı olarak satılan sigaralar artmaya başladı. Kayıt dışı ve vergisiz faaliyet olduğu için ekonomik olarak avantajlı ama denetimsiz bu ürünleri birçok kişi tarafından ilgi görmeye başladı. Yaşanan durum nedeniyle devlet milyarlarca lira vergi kaybına uğrarken cirosunun neredeyse tamamını sigaradan sağlayan dürüst ve ruhsatlı esnaf da mağdur oldu. Ancak bu yasadışı faaliyete 1 Temmuz tarihinden itibaren hapis cezası uygulanmaya başladı. Bu illegal faaliyette bulunanlar artık 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

“ESNAF MAĞDUR OLDU”

Gaziantep Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkanı Vakkas Katırlı, uygulamanın esnafı koruyacağını belirterek, “Yasa aslında 2017 yılında çıktı ama yürürlüğe girmesi için 3 yıl bekledik. Bu süre içinde esnafımız çok mağdur oldu. Siftah yapamadan dükkanını kapatanlar oldu. Bu durumdan devlet de büyük zarar gördü. Artık bu durum sona erecek. Beklentimiz denetimlerin daha sıkı yapılması. Uygulamalar sıklaşırsa kimse bu illegal faaliyeti yapmaya cesaret edemez. Bundan sonraki beklentimiz ise 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan izinsiz tütün ticareti yapılmasına sınırlama getirilmesi. Bu yasa da yürürlüğe girerse hem bakkallarımız hem ülkemiz kazanacak ” ifadelerine yer verdi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.