Hava Durumu

“Üretmek istiyoruz”

Dünyada etkisini sürdüren Koronavirüs Salgını, tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Salgından payına düşen zararı gören Ayakkabı Sektöründe, toparlanma süreci başladı. Sektörün durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, Haziran ayında ihracata rekoru kırdıklarını açıkladı. İnce, “Biz üretmek, çalışmak istiyoruz. Hiç durmayacağız” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2020 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2020 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Üretmek istiyoruz”

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, deri ayakkabıda yüzde 20, tekstil ve plastik spor ayakkabıda yüzde 25, terlik üretiminde yüzde 30 ‘luk ihracat artışı gerçekleştirerek Haziran ayı Gaziantep rekorunu kırdıklarını açıkladı.

 “TÜM ZAMANLARIN EN İYİ HAZİRAN AYI RAKAMLARINI YAKALADIK”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Gaziantep ziyareti sırasında kendilerinden pandemi sürecinde olumsuzluğu fırsata çevirmek için ihracatı arttırma sözü aldığını anımsatan Başkan Emin İnce, “Sayın bakanımıza verdiğimiz sözün arkasındayız. Bu sözü pandemi sürecinde tutmak için var gücümüzle çalıştık. İhracatımızı geçen yılın Haziran ayına göre ayakkabı da yüzde 20, spor, tekstil ve plastik ayakkabıda yüzde 25, terlikte de yüzde 30 arttırdık. Tüm zamanların en iyi haziran ayı satış rakamlarını yakaladık” dedi.

“PES ETMEYECEĞİZ”

Sözlerini sürdüren İnce, “Salgın sonrası ihracatımıza devam ettik. Hem istihdamı koruduk hem de devletimizin  vergi kaybını önlemeye çalıştık hem de katma değer sağlayarak birçok sektörün içinde olduğu, mutsuz insanlara mutluluk verdik. ‘Hiç bir zaman asla pes etmeyeceğiz’ dedik, karamsarlığa düşmedik. ‘Önce hayatta, sonra da ayakta kalacaksın’ sözünü kendimize düstur edindik. İşbirliği içinde çalışmamızı devam ettirerek Cumhuriyet tarihinin Haziran ayı ihraçta rekorunu kırdık” diye konuştu.

“YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK”

Oda olarak bu yılı “pandemi öncesi”, “pandemi dönemi” ve “pandemi sonrası” olarak üç şekilde ele aldıklarını söyleyen Emin İnce, “Yönetim kurulumuz üniversitemizdeki akademisyenlerle, başarılı firmalarımızın yöneticileriyle kendimize bir yol haritası belirledik. Haziran ayında hem kilogram hem de fiyat bazında artış yaptık. En çok ihracatı ise Ortadoğu, Avrupa, Türkiye cumhuriyetlerine yapıyoruz. Dünyanın ayakkabı merkezi İtalya satışımız devam ediyor. Ayakkabıcılar su gibidir, akar yolunu bulur. Ya bir yol bulacaksın, ya bir yol açacaksın ilkesiyle oda olarak seminer, fuar, ikili iş görüşmeleri, alım heyetleri, onlıne ihracat , e-ticaret konularında sektörümüze hizmet vermeye devam edeceğiz. Biz üretmek, çalışmak istiyoruz. Hiç durmayacağız” dedi.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.