Hava Durumu

Un sanayicilerini sevindiren karar!

Tarım ülkesi olarak anılan Türkiye’de buğday fiyatları her geçen gün artıyor. Covid-19 Pandemisi bahane gösterilerek fırsatçılar tarafından yapılan zamlar üzerine harekete geçildi. Geçtiğimiz gün Resmi Gazetede yayımlanan karar ile buğday, arpa ve mısır ithalatında gümrük vergisi, yılsonuna kadar sıfıra indirildi. Söz konusu karar Gaziantep’te faaliyet gösteren Un Sanayicilerini sevindirdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2020 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2020 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Un sanayicilerini sevindiren karar!

Bir zamanlar dünyanın tahıl ambarı olarak anılan Türkiye, tahıl ürünlerini ithal eden ülke konumuna geldi. Ülke genelinde tarıma yönelik yürütülen yanlış politikalar sonunda üretim azaldı. Özellikle buğday üretiminde yaşanan azalma nedeniyle un fiyatlarının artması başta un sanayicileri olmak üzere tüm kesimleri etkiledi. Un fiyatlarında meydana gelen artışa bağlı olarak ekmek fiyatlarının artması üzerine Cumhurbaşkanlığı harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan karar ile buğday, arpa ve mısır ithalatında gümrük vergisi, yılsonuna kadar sıfıra indirildi.

UN SANAYİCİLERİ DERNEĞİNDEN KARARA DESTEK GELDİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Güneydoğu Un Sanayiciler Derneği Başkanı Mesut Çakmak, buğday ithalatında gümrük vergisinin sıfıra indirilmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi. Çakmak, “Geçtiğimiz gün Resmi Gazete ’de yayımlanan buğday ithalatında gümrük vergisini sıfırlayan kararın gecikmiş olsa da doğru bir karar. Bu kararın, yurtiçi ve yurtdışında fiyat artışı gösteren buğday fiyatlarını dengeleyeceğini, haksız kar amaçlı buğday stoklayarak fırsatçılık yapanlara engel olacağını, bu sayede öncelikle un sektörü olmak üzere tüm paydaşlara ve vatandaşlarımıza fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Söz konusu kararın ardından kent genelinde faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin ve fırınlarda meydana gelen fiyat artışlarının sona ermesi bekleniyor.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.