Hava Durumu

Ulaşım sorunu Gaziray ile çözülecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakın Adil Karaismailoğlu, Gaziray Projesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Gaziray projesinde yüzde 70 fiziksel ilerleme sağladıklarını belirtti. Çalışmaların devam ettiği projede, 2021 yılında yolcu taşınmaya başlanması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2020 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2020 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ulaşım sorunu Gaziray ile çözülecek!

Gaziantep’in çılgın projeleri arasında yer alan Gaziray Banliyö Hattı Projesi’nde çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor. Toplam maliyeti 2 milyar lira olan dev projede çalışmalar devam ederken, Gaziray Banliyö Hattı’nda yolcu taşıma işlemleri yer altına alma çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2021 yılında başlayacak.

“YÜZDE 70 FİZİKSEL İLERLEME SAĞLADIK”

Kent genelinde yapılan çalışmalara ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakın Adil Karaismailoğlu, değerlendirmelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen Gaziray projesinde yüzde 70 fiziksel ilerleme sağladık” şeklinde konuştu.

“GÜNLÜK 100 BİN YOLCU TAŞINACAK”

Projeye ilişkin daha önce değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziray Projesi ile günlük 100 bin yolcunun taşınacağını kaydetti. Şahin, “Günde 100 bin yolcunun ulaşımını sağlayacağı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tren hattını hızlı trene çeviriyoruz. Artık, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Son bir senemiz. Tramvaylarımızın siparişini veriyoruz. 1 yılın ardından çok modern, konforlu, çevreci bir ulaşımı kente kazandırarak toplamda 100 bin vatandaşımızı, ağırlıklı olarak işçilerimizi sanayi bölgesi hattına taşımış olacağız. Bir de İstasyon Meydanı Toplama Dağıtma Hattı’mız var. GAZİRAY’ı hem hafif raylı ile hem de metro ile ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

ULAŞIM RAHATLAYACAK

Covid-19 Salgını ile birlikte kent genelinde bulunan ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınması yasaklanmıştı. Söz konusu uygulama ile birlikte mevcut ulaşım araçlarının yeterliliği tartışma konusu oldu. 2021 yılında tamamlanarak faaliyete geçmesi beklenen Gaziray ile kent ulaşımının rahatlaması bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.