Hava Durumu

Türkiye’nin en büyük iskele kazası...

Türkiye’nin en büyük ikinci camisini yapmak için çıkılan yolda, İnşaat Mühendisleri Odası’nın açıklamasına göre Türkiye’nin en büyük iskele çökme kazası Gaziantep’te yaşandı. Göçük altında kalan mühendis Korkut Küçükcan için ekipler seferber olsa da haberimiz yayına hazırlanırken henüz kendisine ulaşılamamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 20:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Türkiye’nin en büyük iskele kazası...

Akkent Mahallesi’nde bulunan cami inşaatında geçtiğimiz gün göçme meydana gelmişti. İnşaatta inceleme yapmak üzere bölgede bulunan Doğru Yol Partisi Gaziantep İl eski Başkanı Kemal Küçükcan'ın oğlu İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan, göçük altında kaldı. Haberimiz yayına hazırlanırken Küçükcan’ı arama çalışmaları devam ediyordu.

Akkent Mahallesi’nde yapımına 2012 yılında başlanan cami inşaatında çalışma yapılmıyordu. Şahinbey Belediyesi ve hayırsever işbirliğinde yapımı süren cami için yeniden ihaleye çıkılması planlanıyordu. İhale öncesi bölgede inceleme yapmak üzere camiye gelen  İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan, inşaat alanında bulunan ahşap iskelenin çökmesi sonucu göçük altında kaldı. Akkent Mahallesi’nde dün saat 15.00'te bir cami inşaatındaki ahşap iskelenin çökmesi sonucu enkaz altında kalan mühendis Korkut Küçükcan’ı arama çalışmaları gece gündüz aralıksız devam ediyor. Arama çalışmalarında 1 gün geride kalırken, ekipler Küçükcan’ı bulmak için canla başla çalışıyor.

VALİ GÜL İNCELEME YAPTI

Gaziantep Valisi Davut Gül arama çalışmalarının sürdüğü bölgeyi ziyaret etti. Yürütülen arama kurtarma çalışmalarını inceleyen Vali Gül, enkaz altındaki mühendisin sağ kurtarılması için çok hassas davranıldığını ifade ederek, arama kurtarma ekiplerinin son teknoloji ile titiz bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Vali Davut Gül, cami inşaatına 2011 yılında vatandaşlar tarafından başlandığını belirterek, "Kaba inşaatı tamamlanma aşamasına geldiğinde vatandaşlar bunu bitirememişler ve öylece kalmış. Daha sonra Şahinbey Belediyesi bunu tamamlamak için süreci başlatmış.”

“ARAMA ÇALIŞMALARI HASSAS ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLÜYOR”

Mühendis Korkut Küçükcan'ın ölçü almak için gittiği inşaatta enkazın altında kaldığını belirten Vali Gül,  "İçeride dün çeşitli teknik personellerden görüş alınıyor. Bir tanesi şu an içeride olan kardeşimiz. Ölçü almaya geldiği söyleniyor. Tabi bunu net olarak teyit edemedik. O arada da iskele çökmüş. Bütün ekiplerimiz kurtarmak için elinden geleni yapıyor.”

TERMAL KAMERA VE KURTARMA KÖPEKLERİ DEVREDE

Sözlerini sürdüren Vali Gül, “Yaklaşık 8-10 metre kalınlığında enkaz var. Enkaz kaldırma ile kişiyi kurtarmak arasında çok büyük fark var. Enkaz altındaki kardeşimizi canlı kurtarmak için hassas davranılıyor. Yapılması gereken her şey yapılıyor. Üzücü bir olay isteğimiz bu kardeşimizin sağ salim kurtulmasıdır. Bütün ekipmanlar kullanılarak ulaşmaya çalışıyoruz. 2 dakika sonra da ulaşabiliriz. Biraz zaman uzun zamanda alabilir. 4 koldan her şey yapılıyor. İnşallah bir an önce kavuşmuş olacağız. Görgü tanıklarının söylediği yerlere yoğunlaşılıyor. Termal kamera ve arama kurtarma köpekleri ile arama çalışmaları yapılıyor" diye konuştu.

GÖRGÜ TANIĞI OLAYI ANLATTI

Küçükcan’ın enkaz altında kaldığı anlara tanık olan Ahmet Kurt o anları anlattı. Kurt, göçük olduğunu fark ettiklerini ve yardım için camiye gittiklerini ifade ederek, “Göçük olduğunda biz de oraya gittik. Baktık ki tahtaların altında biri var. Yasin diye bir arkadaşla beraber gittik. Elinden tutup çıkarmaya çalıştık. Ancak ikinci göçük meydana geldi. Bu sırada biz de hafif yaralandık. Bir arkadaş gelip bizi çıkardı sonra ambulanslar bizi hastaneye götürdü. Göçük altındaki arkadaş ikinci göçükte tahtaların altında kaldı” diye konuştu.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Küçükcan’ı kurtarmak için yürütülen arama çalışmaları 24 saatten fazla bir süredir devam ediyor. AFAD, UMKE, inşaat işçisi, AKUT ve kentteki itfaiye personellerinin bulunduğu yaklaşık 250 kişilik ekibin yürüttüğü çalışmalara, arama kurtarma köpekleri, termal-kılavuz kameralar ve dronelerle de destek veriliyor.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.