Hava Durumu

Türk-İş’ten KOTON’a tepki

Koton firmasında çalışan 40 kadar işçi sendika üyesi oldukları gerekçesi ile işten çıkarıldı. Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca ve Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Sendika Başkanlarının katılımıyla bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında bulunan Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, işçilerin haksız şekilde işten çıkarıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Türk-İş’ten KOTON’a tepki

Koton firmasında çalışan 40 kadar işçi sendika üyesi oldukları gerekçesi ile işten çıkarıldı. Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca ve Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Sendika Başkanlarının katılımıyla bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında bulunan Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, işçilerin haksız şekilde işten çıkarıldığını söyledi.

Türk-İş’e bağlı Koop İş Sendikası üyesi çalışanların Koton Mağazalarından işten çıkarılması üzerine 81 ilde basın toplantısı düzenlendi. Konuya ilişkin basın açıklamasında bulunan Türk-İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, “Örgütlenme hakkı demokratik bir toplum olmanın ön şartıdır. Sosyal hukuk devleti olmanın olmazsa olmazıdır. Bunu Anayasamız, yasalarımız, altına imza koyduğumuz uluslararası sözleşmeler söylüyor. Siyasi partilerimiz programlarına yazıyor. Ama buna rağmen, sıra işçilerin, emekçilerin örgütlenmesine gelince, bunları söyleyenler ortadan yok oluyor. Anayasal, yasal haklarını kullanmak, daha iyi koşullarda insanca yaşamak, kendilerine ve ailelerine daha iyi bir gelecek sağlamak için, hak için, adalet için, özgürlük için sendikalara üye olan işçiler kapının önüne konuyor. İşte buna son örnek; 6 bin 500’ün üzerinde işçinin çalıştığı Koton mağazalarıdır.  Sendikamızın AVM’lerde gerçekleştirdiği başarılı toplu iş sözleşmelerindeki haklardan yararlanmak isteyen Koton mağazaları işçileri, işverenin acımasız ve hukuksuz tavrıyla, yazılı bildirim olmaksızın bir telefonla işten çıkarılıyor.”

“SENDİKA ÜYELERİ İŞTEN ÇIKARILDI”

“Binlerce üyemiz gibi KOOP-İŞ’e güvenen, inanan Koton işçileri anayasal, yasal haklarını kullanamıyor. İşveren, onlara örgütlü olmayı, insanca, özgürce yaşamayı reva görmüyor. Bu yapılanlar hukuksuzluktur, adaletsizliktir. Bu yapılanlar ayıptır, günahtır, emeğe ve emekçiye saygısızlıktır. Koop-İş Sendikası olarak bunları yapan işvereni kınıyoruz. İnsanların ekmeğiyle oynayanları, işçinin aşına, ekmeğine göz dikenleri, çalışanların haklarını hiçe sayarak işyerlerini yönetenleri kınıyoruz. Emeğe ve emekçiye saygı duymayan Koton işverenine soruyoruz. Ey işveren! Burası kabile devleti mi yoksa bir hukuk devletimi? Ya yasalara uyarsın, hukuku uygularsın, emeğe, emekçiye saygılı olursun ya da KOOP-İŞ Sendikası sana bunları öğretir. KOOP-İŞ senin yakana yapışır, örgütlenme hakkını alana kadar da bırakmaz. Eminiz ki, Koton işçisi arkadaşlarımız bu baskılardan yılmayacak. Sendikamıza üye olmaya devam edecek, onlara dayatılan bu kara düzene razı olmayacaktır. Hep birlikte mücadele edeceğiz ve bu anlayışa teslim olmayacağız. KOOP-İŞ Sendikası sonuna kadar Koton işçileriyle birlikte olacak, mücadele edecektir.”

“KONUYU MASA BAŞINDA ÇÖZELİM”

“Gelin sendikal örgütlenmemizin önündeki engelleri kaldırın, Gelin bir an önce oturalım, bu konuyu masa başında çözelim. Şunu iyi bilin ki, ne yaparsanız yapın bu işyerlerindeki örgütlenmemizi engelleyemeyeceksiniz. Ancak tüm bunlara rağmen, işverenin haksız ve hukuksuz tavrı devam ederse, sendikamıza üye olduğu için işten çıkarılan işçileri tekrar işe başlatmazsa, buna karşı tavrımız çok sert olacaktır. KOOP-İŞ sendikası 68 bin üyesinden, bir milyonu aşan üyesi ile TÜRK-İŞ’ten ve parçası olmaktan onur duyduğu Türk işçi hareketinden aldığı destekle tüketimden gelen gücünü de gösterecek ve gerekeni yapacaktır” ifadelerine yer verdi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.