Hava Durumu

Turizmde hedef tutmadı!

2018 yılında 1 milyon turistin ziyaret ettiği Gaziantep’e 2019 yılında 2 milyon yerli ve yabancı turistin gelmesi bekleniyordu. Gastroantep Festivalini yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret ederken, Gaziantep’e gelen turist sayısı 718 binde kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Turizmde hedef tutmadı!

2018 yılında 1 milyon turistin ziyaret ettiği Gaziantep’e 2019 yılında 2 milyon yerli ve yabancı turistin gelmesi bekleniyordu. Gastroantep Festivalini yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret ederken, Gaziantep’e gelen turist sayısı 718 binde kaldı.  

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin lokomotif kenti Gaziantep, geçen yıl yakaladığı 1 milyon turist sayısını katlamayı hedefliyor. 2018 yılında Gastroantep Festivalini 250 bin kişi ziyaret ederken, kente gelen turist sayısı ise 1 milyon kişiye ulaşmıştı. Turizmde 1 milyon turist sayısının yakalanmasının ardından 2019 yılında 2 milyon turist hedeflenmişti.

HEDEF İKİ KAT BÜYÜME

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamalarda, kentin tarihi yapıları ve kültürel değerlerini gastronomiyle süsleyerek turizm konusunda her geçen gün daha iddialı bir konuma geldiğini söyledi. Şahin, "Turizm verilerini sürekli takip ediyoruz. Normal şartlarda Gaziantep turizmi için ocak ve şubat ayları bir anlamda ölü zamanlardır ama turlar o kadar güzel bir şekilde gelmeye devam ediyor ki şükürler olsun kente 12 ay boyunca turist getirmeyi başardık. Bir de gelen turistlerin şehrimizde 3-4 gün kalmasını sağlamayı başardık. Bunlar bizim için çok önemli. Otel işletmecisi arkadaşlarla görüşüyoruz ve yatak kapasitelerinin doluya yakın olduğunu, çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. Keza yemek içme işiyle uğraşan işletmelerimizde de aynı durum söz konusu. Amacımız geçen yıl ki turist sayısını iki katına çıkarmak. Hatta bizim hedefimiz artık her yıl 2 kat büyüme."

2 MİLYON TURİST HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ

Fatma Şahin, geçen yıl 1 milyon turist hedefi belirlendiğini hatırlatarak, "Allah'ın izniyle bazı yatırımlarımızı da tamamladığımızda kültürel gezi amacıyla kente gelen turist sayısını 3 katına çıkarabiliriz. Bunun için çalışacağız. Bunlar uzun soluklu çalışmalar. Bu yıl 2 milyon turisti yakalarsak gelecek yıllarda hedeflediğimiz sayılara ulaşmamız daha kolay olacak” ifadelerine yer verdi.

718 BİN KİŞİ KONAKLADI

Turizme ilişkin Gaziantep Turizm İl Müdürlüğünde alınan verilere göre 2019 yılında Gaziantep’e gelerek konaklayan turist sayısı 718 bin 812 oldu. Yerli turist oranı 593 bin 592 olurken, 125 bin 220 yabancı turist kentte konakladı. Gaziantep’in en büyük festivallerinden olan Gastroantep’e 1 milyon kişi ziyaret etti. Ortaya konulan rakamlar, Gaziantep turizmi için hedeflenen 2 milyon turist sayısına ulaşılamadığını ortaya koydu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.