Hava Durumu

TÜBİTAK’la işbirliği yapılacak

Gaziantep Büyükşehir Meclisi ekim ayı birinci toplantısı Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 48. maddesinde yer alan Sismik Tehlike Değerlendirme Projesi (GANTED) hakkında bilgi veren Toprak, “Büyükşehir Belediyemizin sınırları içerisinde bulunan hem merkez hem de taşra ilçelerinin de dahil olmak kaydıyla Gaziantep’in tamamının deprem master planı TÜBİTAK’la işbirliği yapılarak hazırlanacak”

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2020 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2020 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
TÜBİTAK’la işbirliği yapılacak

53 maddenin görüşüldüğü meaclisin açılışında konuşan Toprak, beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diledi.

CHP’li meclis üyesi Yılmaz Kireç’in gündemin ikinci maddesinde yer alan İnayet Topçuoğlu Hastanesi’nin 24 ay süreli hizmet alımı yoluyla yapılacak destek sağlık hizmeti satın alma işinin neden belediye meclisinde görüşüldüğünü sorması üzerine cevap veren Başkan vekili Osman Toprak, “İnayet Topçuoğlu Hastanesi Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan bir hastane. O bölgede de çok ciddi bir ihtiyacı karşılıyor. Yıllık 1 milyon poliklinik hizmeti vermektedir. Hastane işletme işi belediyenin işi olmadığı sebebiyle de biz buranın işletmesini hizmet alımı yoluyla ihaleye çıkıyoruz. İçerisinde alınmış olan malların hiç birini büyükşehir belediyesi tarafından alınmıyor. İşletmeci kim olacaksa o kendi ihtiyaçlarına göre tıbbı ve sarf malzemelerini, MR, tomografi cihazlarını kendisi tedarik ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin burayla alakalı yapmış olduğu herhangi bir masraf söz konusu değil. Yapılmış olan muayene hizmetlerinden kaynaklı paralarda sosyal güvenlik kurumu tarafından büyükşehir belediyesine aktarılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından da ihaleye alan firmaya aktarılıyor. Burada yapılacak veya yapılmış olan herhangi bir harcama büyükşehir belediyesinin herhangi bir harcaması söz konusu değil. Yıllara sari hizmet alımı olduğu için meclisten yetki alınıp ihaleye çıkılacak ve açık ihale olacak” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 48. maddesinde yer alan Sismik Tehlike Değerlendirme Projesi (GANTED) hakkında bilgi veren Toprak, “Büyükşehir Belediyemizin sınırları içerisinde bulunan hem merkez hem de taşra ilçelerinin de dahil olmak kaydıyla Gaziantep’in tamamının deprem master planı TÜBİTAK’la işbirliği yapılarak hazırlanacak” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.