Hava Durumu

Trafik sorunu çığ gibi büyüyor…

Gaziantep, 2 milyon nüfusu ve bünyesinde barındırdığı 500 bin civarında mülteci nüfusu ile Türkiye’nin en yoğun nüfuslu illeri arasında yer alıyor. Trafiğe kayıtlı 504 bin 511 aracın bulunduğu Gaziantep’te yaşanan trafik sorunlarına çözüm bulunamazken, okulların açılması ile birlikte trafik sorunu içinden çıkılmaz hale geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2019 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2019 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Trafik sorunu çığ gibi büyüyor…

Gaziantep’te yaşanan trafik sorunlarına çözüm bulunamıyor. 500 binden fazla aracın bulunduğu Gaziantep’te her gün on binlerce araç kent trafiğine çıkıyor. Plansız kentleşme, dar yollar ve yanlış uygulamalar nedeniyle trafiğe çıkan vatandaşlar dakikalarca trafikte kalıyor. Şehir genelinde trafik yoğunluklarının yaşandığı Özdemirbey Caddesi, İnönü Caddesi, Hürriyet Caddesi, İstasyon Caddesi, Karagöz ve Suburcu Caddeleri üzerinde problemler meydana geliyor. Kent genelinde 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması ile birlikte trafikte yaşanan sorunlar daha da artış gösterdi.

OKUL SERVİSLERİ TRAFİĞE ÇIKTI

Okulların açılması ile birlikte okul servisleri, öğretmenler ve çocuklarını okullarına bırakmak isteyen aileler, kent trafiğine çıktılar. Bu durum hafta içi her gün sabaha ve akşam saatlerinde trafiğe çıkan araç sayısının artmasına neden oldu. Giderek yoğunlaşan trafik nedeniyle sabah 06.30-09.30 ve akşam 17.00- 19.00 saatleri arasında trafikte yoğunluklar yaşanıyor.

Konuya ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan vatandaşlar, trafik sorununa kalıcı çözümler üretilmesi konusunda yetkililerden yardım beklediklerini belirttiler.

ÖZDEMİRBEY CADDESİ’NDE TRAFİK ÇİLESİ YAŞANIYOR

Kentin en işlek caddelerinden olan Özdemirbey ve İnönü Caddeleri, yaşanan yoğunluktan en çok etkilenen asklar oluyor. Mavikent, Karataş, Akkent, Düztepe, Dumlupınar, Vatan, Kahvelipınar gibi mahallelerde ikamet eden vatandaşlar tarafından tercih edilen Özdemirbey Caddesi, 6 şeritli yol haline getirilmişti. Yolun genişlemesi ile birlikte az da olsa bir rahatlama yaşanırken, çarşıya bağlanan Devlet Hastanesi Kavşağında trafik yoğunlaşıyor. Yolun bu bölgede daralması nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluşuyor.

İNÖNÜ CADDESİ’DEN UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Bir diğer işlek nokta olan İnönü Caddesi’nde de yoğun trafik sorunu yaşanıyor. Çift şeritli olarak hizmet veren yol, on binlerce araç tarafından kullanılıyor. Devlet Hastanesi Kavşağı, Şehreküstü ve çarşı bölgesine bağlanan yol, sıklıkla tercih edildiği için trafik yoğunluklarının en fazla yaşandığı akslardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Şahinbey Belediyesi tarafından trafikte yaşanan sorunun çözümü için 40 metrelik alternatif yol yapılıyor.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.