Hava Durumu

Trafik sorunu artıyor…

Plansız kentleşme ve araç sayısının artması nedeniyle Gaziantep’te yaşanan trafik sorunu her geçen gün daha da artıyor. Kentte yaşayan vatandaşlar, yaşanan trafik sorununa çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2019 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Trafik sorunu artıyor…

Plansız kentleşme ve araç sayısının artması nedeniyle Gaziantep’te yaşanan trafik sorunu her geçen gün daha da artıyor. Kentte yaşayan vatandaşlar, yaşanan trafik sorununa çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gaziantep’te plansız kentleşmenin neden olduğu sorunların başında trafik yoğunluğu geliyor. Kent genelinde Özdemirbey Caddesi, Hürriyet Caddesi ve İstasyon Caddesi gibi işlek noktalarında her gün trafik yoğunlukları yaşanıyor. Ulaşımda yaşanan trafik sorunları vatandaşları çileden çıkarırken, Gaziantepli vatandaşlar trafikte yaşadıkları sorunları gazetemize anlattılar.

VATANDAŞLAR KONUŞTU:

“TRAFİK SORUNU TARTIŞMALARA NEDEN OLUYOR”

Yakup İhsan, ‘’Trafik sorununu halletmek biraz zor yani araçlar yolun ortasına park ediliyor, gelen zamlar tabide bizi yanlış etkiliyor ama biz bu duruma alıştık. Vatandaşlarımız bu durumu normal karşılıyor, yediğimize, içtiğimize, aldığımız her şeye zam geliyor. Vatandaşlarımızın biraz anlayış göstermesi lazım ama en ufak trafik sıkışıklığı olduğunda araçlar birbirine giriyor tartışmalar çıkıyor.’’

SÜRÜCÜLER SORUMSUZ DAVRANIYOR

Burak Kuş, ‘’Vatandaşlarımız dikkatsiz ve sorumsuz, park etme konusunda umursamaz davranıyorlar. Kimi sürücüler, yolun ortasına arabayı park edip gidiyor, sonrasını düşünmüyorlar. Araçlar nasıl geçecek bunu düşünmüyorlar. Rüştü Uzel Meslek Lisesinin önünde bu olay sıkça yaşanıyor. Zaten yollar dar yani araçlar da durunca geçiş olmuyor. Trafik sıkışıyor, hastane burada, okul burada ve çarşıya geçiş burası şehrin göbeği olmasına rağmen vatandaşlarımız görmezden geliyor.”’

“TRAFİK SIKIŞIYOR”

Halil Özdemir, “Servisler, ambulans başta olmak üzere tüm araçlar hep Rüştü Uzel Lisesinin önünden geçiyor. Burada hastane var, okul var, çarşı burada; o yüzden trafik çok fazla sıkışıyor. Vatandaşlarımız umursamaz davranıyor, araçlar hep olun ortasına park ediliyor. Bu araçlar, trafiğin sıkışmasına sebep oluyor. İşe bile geç kalıyoruz, yürüyerek gidip gelsek daha çabuk gideriz.”

“ULAŞIM SORUNU ARTIYOR”

Mustafa Kılıç, “Evet trafik bizler için çok büyük bir sorun, ulaşımlarımız sorun oluyor. Gideceğimiz yere geç kalıyoruz, park yeri yok. Vatandaşlarımız araçlarını yolun ortasına park ediyor ve yollar zaten dar böyle de olunca trafik sıkışıp kalıyor park yerleri çoğalsa belki bu sorun düzelir.’’

YOĞUNLUK ARTTI

Abdulkadir Bozgeyik, “Devlet park yeri yapıyor ama vatandaşlarımız araçlarını yola park ediyor. Bu yüzden trafik sıkışıyor, geçiş olmuyor. Gaziantep gelen Suriyeli mültecilerin gelmesi ile birlikte trafik yoğunluğu daha da arttı. Onların dönmesi ile birlikte kentte bulunan araç sayısı yarıya düşer. Evler, iş imkanları, yollar açılır ve bizlerde rahat ederiz.” İfadelerine yer verdi.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.