Hava Durumu

“Trafik soruna çözüm bulunmalı”

Gaziantep Millletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep genelinde yaşanan trafik sorununa dikkat çekti. CHP’li Kaplan “gelişen sanayisinden kaynaklı çalışan sayısının sürekli artması, özellikle Organize Sanayi Bölgesinde yoğun trafiğe sebep olmaktadır. Mesai başlama ve bitiş saatlerinde çok yoğun olan trafik gün boyu devam etmekte ve hayatı zorlaştırmaktadır. Şehrin normalin üzerinde aldığı göç, açılan üniversiteler ve ilimizin bölgesinin merkezi konumunda olması gibi etkenlerden kaynaklı, Gaziantep genelinde de yaşanan trafik sorununa acilen bir çözüm getirilmelidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2020 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2020 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Trafik soruna çözüm bulunmalı”

“İlgili yönetmelik uyarınca yapılan her yeni apartmana otopark şartının henüz uygulamaya geçmemesi, alışveriş merkezlerinin, otel hatta yer yer fabrikaların bile şehir merkezinde bulunması gibi çarpık kentleşmenin önüne geçilmelidir” diyen Kaplan, çevre yoluna alternatif yol bağlantılarının da bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

EKONOMİK, HIZLI VE ÇEVRECİ OLAN METRO SİSTEMİ GETİRİLMELİDİR

Milletvekili Kaplan, “Gaziantep’te yapılan sinyalizasyonlardaki düzenlemeler, sola dönüş yasakları trafik sorununu çözememiş geçici uygulamalardır. Nüfus ile birlikte artan trafik yoğunluğunun uzun vadeli planlar ile ileriye dönük uygulamalar getirilmelidir. Şehrimizde trafik sorununa raylı sistemlerin getirilmesi çözüm olacaktır” önerisinde bulundu.

Gaziantep’te 10 yılı aşkın süredir var olan hafif raylı sistem ihtiyaca cevap veremediği gibi karayoluyla kesiştiği yerlerde uzun trafik kuyruklarına sebep olduğunun altını çizen Kaplan, “ Gaziantep, hızla artan nüfusu ve hızlı şehirleşmesi sebebi ile metro sistemine ihtiyaç duymaktadır. Şehir genelinde eski ulaşım sistemlerine tadilat ve yatırım yapmaktansa çok daha ekonomik, hızlı ve çevreci olan metro raylı sistemi getirilmelidir” diye ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.