Hava Durumu

“Topyekun seferberlik başlatılmalı”

Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Mustafa Uslu, “Vaka sayılarının artmasındaki en büyük etken 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecidir. 1 Haziran’a kadar sürecin çok iyi idare edildiğini söylemek gerekir, ama bu tarihten Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde tedbirlerin gevşemesi nedeniyle sayılar artmaya başladı. COVİD-19 salgınını yenebilmek için kent genelinde topyekun bir seferberlik başlatılmalı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Topyekun seferberlik başlatılmalı”

Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Mustafa Uslu, “Vaka sayılarının artmasındaki en büyük etken 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecidir. 1 Haziran’a kadar sürecin çok iyi idare edildiğini söylemek gerekir, ama bu tarihten Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde tedbirlerin gevşemesi nedeniyle sayılar artmaya başladı. COVİD-19 salgınını yenebilmek için kent genelinde topyekun bir seferberlik başlatılmalı” dedi.

Demokrat Parti Gaziantep İl Başkanı Mustafa Uslu, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Covid-19 Salgınının Türkiye’yi ve Gaziantep’in olumsuz etkilediğini belirten Uslu, “Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, geçmeye de devam ediyor. Pandemiden dolayı ekonomimiz çok kötü yara aldı. Binlerce esnaf dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Milyonlarca çalışan işsiz kaldı veya ücretsiz izne gönderildi. Kısa çalışma ödeneği adı altında 1000 lira alan işçiler açlığa ve yoksulluğa mahkum edildi. İşçiler 1000 lira ile ev kirası mı versin, elektrik, su ve diğer faturalarını mı ödesin, temel gıda maddelerini mi alsın, kendisinin, eşinin varsa çocuklarının ihtiyacını mı karşılasın? Tüm televizyon kanallarında ekonomimiz uçuşa geçti, açıklamaları yapılıyor. Milyonlarca işçinin 1000 lira ile geçinmeye mahkum edildiği bir ülkede ekonomi nasıl uçuşa geçmiş anlamak mümkün değil. Ülke ekonomisine nereden bakarsanız tam bir yangın yeri. Artık hiç kimse halkın aklıyla alay etmesin. Çare ve çözüm her zaman vardır. Yaşadığımız siyasi krizi çözmeden ekonomik krizi çözmenin mümkünü yoktur.”

“EKONOMİK SIKINTILAR ARTTI”

“Pandeminin esnaf üzerinde ki olumsuz etkisini azaltmak için 25 bin TL nakit ve 25 bin TL kredi kartı olmak üzere toplamda 50 bin TL 6 ay sonra ödemeli kredi desteği sağlandı. Bu parayı almak isteyen esnaf virüs bulaşma tehlikesini göze alarak saatlerce hatta günlerce bankaların önünde kuyrukta bekledi. Para alan esnaf çoğunlukta olmasına karşın alamayan esnaflarında olduğunu duyuyoruz. Zaten bu para esnafın hiçbir sorununa çare olmadı. Ekim ve kasım gibi bu kredilerin ödemesi başlayacak. Ekonomik sıkıntının had safhaya çıktığı, piyasada nakit paranın dönmediği bir ortamda, küçük esnaf para kazanamayınca kredilerini nasıl ödeyecek? Dolayısıyla ödemelerin bir yıl sonra başlamalı. Yoksa binlerce esnaf ya batacak ya da işletmesini devredecek.”

PAHALI KENT İMAJI DEĞİŞMELİ

“Gaziantep’te temel gıda maddeleri çok pahalı, kenar semtlerde bile evin kirası 1000 lira, elektrik ve su çok pahalı. Her eve aylık 100 lira elektrik, 100 lira su faturası geliyor. Marketlerde kilosu 4-5 liranın aşağısında meyve yoktur. Eskiden yapılan araştırmalarda Gaziantep yaşanabilir kentler sıralamasında ilk sıralarda yer alırken, şimdi son sıralarda yer almaktadır. Çünkü yaşam koşulları zorlaşıyor ve alınan maaş geçinmeye yetmiyor. Memurlar şehrimizde görev yapmak öğrenciler üniversite okumak için can atardı, şimdi ise memurlar başka illere tayin olmak için gün sayıyor, öğrenciler gelmek istemiyor.”

MÜLTECİ UYRUKLU BEBEKLERİN SAYISI ARTIYOR

“Gazi şehrimizde Suriyelilerle beraber 3 milyona yakın insan yaşamaktadır. Şehrimizde resmi rakamlara göre 450 bin gayri resmi rakamlara göre 1 milyona yakın Suriyeli yaşamaktadır. Suriyeliler, kentte faaliyet gösteren her sektörde çalışmakta hatta çoğu da kayıt dışı ve sigortasız çalışmalarının yanı sıra çok ucuza çalışmaktalar. Hangi dükkana hangi fabrikaya giderseniz gidin mutlaka Suriyeli işçilere rastlarsınız. Ayrıca Suriyelilerin doğurganlık oranları çok fazla. Kadın ve doğum Hastanesi’nde dünyaya gelen her 10 çocuktan 8’inin Suriyeli bebek olduğu söyleniyor. Diğer hastanelerde de durumun bundan farklı olduğunu zannetmiyoruz. Bu gidişle 10 yıla kalmaz Suriyeli nüfusu Türk nüfusunu yakalar, hatta geçer. “

“YEŞİL ALANLAR RANTA KURBAN EDİLDİ”

“Büyükşehir Belediyesi-TOKİ işbirliğinde dar gelirli ailelerin ev sahibi olabilmelerini sağlamak için konutlar yapılıyor. Bu projeyi destekliyoruz ve devamının gelmesinin isteriz. Ama bu konutlardan öncelikle yararlanması gerekenler bizim vatandaşlarımız olmalıdır. Ancak bu konutlardan Suriyelilere de çıktığı duyumlarını alıyoruz ve bu içimizi acıtıyor. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor. çünkü bu durum halkımızın tepkisine neden olurken, kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olduk diyorlar. Gaziantep’te birçok yeşil alan imar tadilatlarıyla ranta kurban edildi. Belediyeler, adeta emlakçı gibi çalışıyorlar, çalışmaya da devam ediyorlar. Bu gidişle şehirde bir karış yeşil alan kalmayacak, her taraf beton yığınına dönecek. Örneğin; Mahkeme Metro’nun arkasında inşaatı yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen Büyükşehir Belediyesi iskan vermeye konutlar yükselmeye devam etti. Şimdi 10-15 katlı kentin siluetini, estetiğini bozan bir görüntü ortaya çıktı. Mahkeme kararına karşın bu binalar hukuka ayrı bir şekilde yapıldı ve ilerleyen zamanlarda bu binalarda oturanlar mağduriyet yaşayabilirler.”

“VAKA SAYILARI ARTIYOR”

“Kentimizde vaka sayısı gün geçtikçe artıyor, artmaya da devam ediyor. Vaka sayılarının artmasındaki en büyük etken 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecidir. 1 Haziran’a kadar sürecin çok iyi idare edildiğini söylemek gerekir, ama bu tarihten Gaziantep başta olmak üzere birçok ilde tedbirlerin gevşemesi nedeniyle sayılar artmaya başladı. COVİD-19 salgınını yenebilmek için kent genelinde topyekun bir seferberlik başlatılmalı. Bu konuda devlet kurumları başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları, ilgili birimler elini taşın altına koymalı. Çünkü şu anda tüm kamu hastaneleri doldu, boş oda yok, testi pozitif çıkanları evlerine gönderiyorlar, kısacası ölüme terk ediliyorlar. Bu gidişle kentimizin sağlık sisteminin çökmesi kaçınılmaz. Daha önce de çağrıda bulunmuştuk, şimdi yeniden bulunuyoruz. Bir an önce SAHRA HASTANESİ kurulmalı, ya da atıl durumdaki özel ve kamu binaları restore edilip hastaneye çevrilmeli. Şimdiden önlem alınmazsa, Türkiye’nin Wuhan’ı olacağız.”

“KENTİN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRECEZ”

“Demokrat Parti, her zaman haklının yanında haksızlığın karşısında olmuştur. Bugüne kadar hep doğruları söyledik, bu saatten sonrada söylemeye devam edeceğiz. Bundan sonra her hafta basın açıklamaları ile kentimizin, vatandaşlarımızın ve esnafımızın sorunları dile getireceğiz. Gaziantep Demokrat Parti İl Başkanlığı olarak, her türlü konuda elimizi taşına altına koymadan çekinmedik, çekinmeyeceğiz. Gerekir değil, elimizi gövdemizi koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.