Hava Durumu

“Toplumsal sorun haline geldi”

Gaziantep’te yaşanan sağlıkta şiddet olaylarına tepkiler dinmiyor. Geçtiğimiz gün 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde görevli Doktor Kutlay Kandemir’in kimliği belirsiz bir kişi tarafından yaralanması kentte çalışan sağlık çalışanlarının yoğun tepkilerine neden oldu. Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan  Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, sağlıkta şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2019 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2019 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Toplumsal sorun haline geldi”

Geçtiğimiz haftadan bu yana Gaziantep’te yaşanan sağlıkta şiddet olaylarına tepkiler dinmiyor. Kent genelinde sağlık çalışanları yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterirken, Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Demirci, “Gaziantep’te sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar artıyor. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta sağlıkta şiddet olayları meydana geldi. Ülkemizde ne yazık ki kadına şiddet ve sağlıkta şiddet ile ilgili sorunlar var. İnsanlar dayatılan bir durumdur. Bu durum artık toplumsal bir sorun haline geldi. Dünyada kaç ülkesinde hekime, sağlık çalışanına, kadına şiddet var mı? Türkiye’de ne yazık ki ülkemizde bu durum inanılmaz boyutlara ulaşıyor. Ülkemizde ne yazık ki toplumsal sorun haline geldi. Toplumsal sorunun ortadan kaldırılması konusunda yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor, cezaların caydırıcı olması gerekiyor. İnsanlarımızın eğitilmesi gerekiyor.”

“SAĞLIKTA ŞİDDETTİN OLDUĞU BİR ORTAMDA SAĞLIKLI HİZMET VERİLEMEZ”

Sağlıkta şiddet konusunda politikalardan kaynaklanan nedenlerde olduğunu söyleyen Demirci, “Yasal düzenleme, eğitim ve cezaların caydırıcı olmasının yanında bu sorunu toplumsal bilinç ile çözebiliriz. Rapor vermedi, istediği ilacı vermedi diye hekimlere, sağlık çalışanlarına saldırıda bulunulması doğru değil. Şiddetin olduğu bir ortamda sağlık çalışanlarının sağlıklı bir hizmet sunması beklenemez. Siyaseti, meslek odaları, kamu kurumları bir araya gelerek, şiddet meselesini ortadan kaldırmak için el ele vermelidir” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.