Hava Durumu

Toplu taşıma esnafına destek!

Covid-19 Pandemisi ve döviz kurunda meydana gelen yükselişten olumsuz etkilenen Özel Halk Otobüsü esnafına destek geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı 2. Birleşim Toplantısında alınan karar ile esnafa, 3 ay süre ile maddi destek sağlanacak. Meclis kararını değerlendiren esnaf, pandemi döneminde yaşamış oldukları maddi kayıpların az da olsa telafi olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Toplu taşıma esnafına destek!

Covid-19 Salgını, ekonomiyi etkilemeye devam ediyor. Salgından en fazla etkilenen mesleklerden bir tanesi de toplu taşıma esnafı oldu. Kent genelinde faaliyet gösteren esnaf, pandemi döneminde yolcu sayısında meydana gelen düşüş nedeniyle sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini ifade ettiler. Esnafın yaşadığı sıkıntıların aşılması için yılbaşında ulaşım ücretlerine UKOME kararıyla yüzde 14 oranında zam yapıldı.

ESNAFA 3 AY SÜRE İLE DESTEK VERİLECEK

Büyükşehir Belediye Meclisi Odak ayı 2.Birleşim Toplantısında pandemiden olumsuz etkilenen Özel Halk Otobüsü esnafına destek verilmesi konusu konuşuldu. Esnafa 3 ay süre ile 1000 TL destek verilmesini kapsayan karar revize edilerek, Ocak ve Şubat aylarında 750 TL daha destek sunulacağı ifade edildi. Karar ile birlikte esnafa 3 ayda 4 bin 500 TL destek verilmiş olacak.

ESNAF, NORMALE DÖNÜŞÜ BEKLİYOR

Büyükşehir Belediyesinde alınan destek kararını değerlendiren esnaf, verilen desteği olumlu karşıladı. Verilen desteklerin zararların telafinden az da olsa etkili olacağını kaydeden esnaf, pandeminin etkilerini derinden hissettiklerini, aşılama çalışmalarının ardından normale dönüş ile bu sorunların ortadan kalmasını umut ettiklerini söylediler.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.