Hava Durumu

Toplantı iptal edildi…

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nizip Caddesi’ndeki ayakkabı imalatçılarının Körkün’de kurulacak olan Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve mülkiyet sahiplerinin bir araya geleceği bir toplantı gerçekleştirilmesi yönünde karar alınmıştı. Kararın ardından toplantının bugün yapılması beklenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Ankara programı nedeniyle iptal edildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2019 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2019 19:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Toplantı iptal edildi…

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Nizip Caddesi’ndeki ayakkabı imalatçılarının Körkün’de kurulacak olan Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve mülkiyet sahiplerinin bir araya geleceği bir toplantı gerçekleştirilmesi yönünde karar alınmıştı. Kararın ardından toplantının bugün yapılması beklenirken,  Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Ankara programı nedeniyle iptal edildi.

Nizip Caddesi’nde faaliyet gösteren esnafların Oğuzeli İlçesi’ne bağlı Körkün Mahallesi’nde kurulacak olan Ayakkabı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması ile ilgili geçtiğimiz gün Gaziantep Sanayi Odası’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katılımıyla bir toplantı düzenlenmişti. Söz konusu toplantıda tüm mülk sahiplerinin de katılımıyla Cuma Günü saat 10.00’da toplantı yapılmasına karar verilmişti.

“NİZİP CADDESİ ESNAFI KÖRKÜN BÖLGESİ’NE GİTMEK İSTEMİYOR”

Kararın ardından Gaziantep Plastik Ayakkabıcılar Poliüretan Terlikçiler ve Yan Sanayicileri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Murat Gün, gazetemize açıklamalarda bulunarak, esnafların Körkün Bölgesi’ne gitmek istemediğini söyledi. Gün, “Esnaflarımızın yüzde 85’lik kısmı Körkün’e gitmek istemiyor. Sanayi ve Ticaret Odası’nda bulunan üyelerin bu konuyu öne sürdüklerini belirtiyorlar ancak bizlerin böyle bir isteğimiz yok. Komitedeki arkadaşların bu yönde bir istekleri olmuş olabilir ancak bizim buraya gitmek gibi düşüncemiz yok. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bu yönde bir bilgi verilerek yanıltılmış olabilir ancak biz bunu istemiyoruz. Cuma günü yapılacak olan toplantıda bu konu netlik kazanacak. Esnaflarımızın gitmek istemedikleri bir yere gönderilemezler. Bize Taşlıca-Küllü mevkiinde site sözü verildi. Esnaflarımızın gücü bu bölgeye yetiyor ve esnaflarımız da buraya gitmek istiyorlar. Esnafın Körkün’den yer alacak gücü bulunmuyor. Bize söz verilmiş olan Taşlıca- Küllü Bölgesi’nden yapılacak olan siteye gitmek istiyoruz” açıklamalarında bulunmuştu.

NİZİP CADDESİ ESNAFI BEKLEMEDE

Söz konusu tepkilerin ardından Gaziantep Sanayi Odası’nda bugün düzenlenecek olan toplantının Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Ankara Programı nedeniyle iptal edildiği öğrenildi. İptalin ardından belirsiz bir tarihe ertelenen toplantı için Nizip Caddesi’nde bulunan üreticiler haber bekliyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.