Hava Durumu

Ticaretten, men edilecekler!

Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürün Bakanlığın internet sitesinde açıklandı. Taklit ve tağşiş konusunda açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Gerekli olan en ağır cezayı almaları konusunda gayret sarf ediyoruz. Bunları ticaretten mene kadar gidebiliriz” açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2020 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2020 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Ticaretten, men edilecekler!

Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürün açıklanmıştı. Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmalara ilişkin etkili cezaların verilmediğine dair iddialar üzerine açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Mümkün olan en ağır cezaları almaları konusunda gayret sarf ediyoruz. Bazen kazançlar daha fazla olduğu için göze alıyorlar. Bunları ticaretten mene kadar gidebiliriz" açıklamasında bulundu.

GIDA MÜHENDİSLERİNDEN DESTEK

Bakan Pakdemirli’nin açıklamaları Gıda Mühendisleri tarafından olumlu bir adım olarak yorumlandı. Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen firmaların yalnızca adının kamuoyunda paylaşılmasının yeterli olmadığını ifade eden Gıda Mühendisleri, firmaların ticaretten men edilerek, bu tür olayların önüne geçilmesi gerektiğini, bu noktada Bakan Pakdemirli’nin açıklamalarının önemli olduğunu belirttiler.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.