Hava Durumu

“Teknolojiyi üretecek güce sahibiz”

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na bağlı Başta Kız Çocukları Olmak üzere Gençlerin Bilim ve Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu üyeleri Gaziantep’e geldiler. Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak önderliğinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Okulları, Fuat Şimşek Ortaokulu ve Şahinbey Bilim Merkezinde inceleme yaptılar. Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep’in teknolojiyi üretecek güce sahip olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2019 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2019 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Teknolojiyi üretecek güce sahibiz”

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na bağlı Başta Kız Çocukları Olmak üzere Gençlerin Bilim ve Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu üyeleri Gaziantep’e geldiler. Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak önderliğinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Okulları, Fuat Şimşek Ortaokulu ve Şahinbey Bilim Merkezinde inceleme yaptılar. Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep’in teknolojiyi üretecek güce sahip olduğunu söyledi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na bağlı Başta Kız Çocukları Olmak üzere Gençlerin Bilim ve Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu’nda görevli milletvekilleri Gaziantep’teki okul ve bilim merkezlerini ziyaret etti. AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak önderliğinde komisyon üyesi vekiller, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Sanko Okulları, Fuat Şimşek Ortaokulu ve Şahinbey Bilim Merkezinde gençlerin ürettikleri projelere hayran kaldılar.

“EĞİTİM ÖNEMLİ”

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuzun alt komisyonu olarak Başta Kız Çocukları Olmak üzere Gençlerin Bilim ve Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu olarak Gaziantep ve Şanlıurfa’da geziler düzenliyoruz.  Kalyon Garaj ’da 3 boyutlu yazıcıları, simülasyon çalışmalarını, oyun projelerini inceledik. Özel Sanko Okulları Lise bölümünde ise laboratuvarları inceliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı komisyonumuza bu okulların laboratuvarlarını önerdi. Komisyonumuz yaklaşık 1 yıl önce kuruldu. 12 toplantı gerçekleştirdik ve bu toplantılar içerisinde akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, iş dünyası olmak üzere pek çok alanı dinledik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bizlere önerdiği okulları ziyaret ederek, gençlerin çalışmalarını yakından inceledik. Sanko Okulları’nda TUBİTAK, Uluslararası ve ulusal bazdaki ödüllü 40’a yakın projenin sunumlarını dinledik. Robotik kodlama, yapay zeka başta olmak üzere pek çok alana hitap eden gerçekte yaşamsal ihtiyaçların sorunlarını görüp ona göre çözümler üreten projeler olduğunu gözlemledik. Çocuklarımızın ilkokuldan liseye kadar olan süreç önemli.”

“TEKNOLOJİ HIZLI GELİŞİYOR”

“Dünya şu an çok hızlı bir değişimin içerisinde. Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Bu gelişimin içerisinde geride kalan ülkeler teknolojiye ayak uyduramayan ülkeler geri kalmaya mahkum oluyor. Türkiye’nin bu konuda bakanlıklar öncülüğünde çok önemli çalışmaları var. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, milli eğitim bakanlığı destekleriyle bu çalışmalarda daha hızlı, daha aktif yürümemiz çok önemli. Dünyada, Amerika başta olmak üzere çok ciddi ekonomik kaygıları var. Ülkelerin temelde ekonomik kaygıları, bu kaygıların temelinde de teknolojik güç var.  Bazı ülkeler bu gücü yaşam standardının yükselmesine bağlıyor. Ama hepsinin temelde gelişi, kişi başı milli gelir seviyesinin artması.”

“GENÇ NÜFUSA SAHİBİZ”

“Dünyada şuanda 5.1 Milyon mesleğin yerine 2.3 Milyon yeni meslek alanı geliyor. Bu meslekler artık gençlerimizin kendi ürettiği ürünleri anlatan meslekler olacak. Şuanda Türkiye’de gençlerimizin yüzde 20’si, STEM alanlarındaki yüzde 60 mesleği karşılayabilecek durumda. Biz istiyoruz ki; yetişen gençlerimiz dünyanın her yerinde kendi mesleklerini uygulayabilecekleri bir eğitim alsınlar ve meslekleri uygulayabilsinler.  Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkesi Türkiye ve genç nüfusumuzun gücünü kullanmalıyız. Bu güç doğru yönlendirilirse ülkenin ikbali ve istikbalidir. Gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin içerisinde yetişmesi, mesleki hayatlarında hem ülke açısından hem de kendilerinin yaşam standartları açısından çok büyük önem arz ediyor. Artık robotik kodlamayı, yapay zekayı, mekatronik çalışmaları, nanoteknoloji çalışmaları konuşuyoruz. Artık üretim yapan değil makineyi yapan, teknoloji üreten bir ülke olmak istiyoruz.”

“SAVUNMA SANAYİSİNİN YÜZDE 60’INI YAPIYORUZ”

“Gaziantep bir sanayi şehri ve teknolojiyi üretecek güce sahip bir şehir. Savunma sanayinin yüzde 60’ını yapıyoruz. Helikopterlerini kendi yapan bir ülkeyiz ama bu konuda daha da ilerlememiz gerekiyor. Ülkenin gücü artık teknolojik güç olarak algılanıyor” ifadelerine yer verdi.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.