Hava Durumu

Tedbirlere uymazsak, kısıtlamalar atar!

Türkiye genelinde Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün artıyor. Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirlerin de arttığı şu günlerde Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşlara yönelik uyarılarını sürdürüyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmaması ve kalabalık ortamlarda bulunulmaya devam edilmesi halinde, hasta ve ölüm oranlarının artış yaşanacağını, bu duruma bağlı olarak kısıtlamaların da artacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tedbirlere uymazsak, kısıtlamalar atar!

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tanısı konan ancak izolasyon koşullarına uymayarak risk yaratan kişilere ilişkin genelgeyi 81 il valiliğine gönderdi. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre evde izolasyon koşullarını ihlal eden kişiler, karantina süreçlerini yurt ve pansiyonlarda tamamlayacak. Yurt ve pansiyonların güvenliği, mülki idare amiri gözetiminde kesintisiz sürdürülecek, bunun için yeteri kadar personel görevlendirilecek.

“GAZİANTEP’TE 1 EYLÜL’DEN BU YANA UYGULANIYOR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, “Koronavirüs testi pozitif olup evde karantinada olması gereken hemşerilerimiz ev dışına çıktıklarında haklarında idari para cezası yanında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu kişileri 1 Eylül’den beri yurtlara yerleştirerek ücretini kendilerinden tahsil ediyoruz.”

“KISITLAMA DAHA DA ARTAR”

Sözlerini sürdüren Vali Gül, “Maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmez ve kalabalık ortamlarda bulunmaya devam edersek; çocuklar okula gidemez, esnafın işleri düzelmez, sosyal hayat normalleşmez, hasta ve ölüm oranımız artar, kısıtlamalar daha da artar” ifadelerine yer verdi.

SOKAKLARDA YİYECEK, İÇECEK DAĞITILMASI YASAK!

Yeni tedbirlere değinen Vali Gül, “Lokanta, restoran ve benzeri yerlerde kişi başına asgari 6 metrekare alan olmak şartıyla azami 60 kişilik toplu yemek verilebilecektir. Sokak ve caddelerde lokma ve benzeri yiyecek içecek dağıtılması yasaklanmıştır” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.