Hava Durumu

Tedbirlere uymayı öğrenemedik!

Koronavirüs (Covid-19) Salgını etkisini sürdürürken, önümüzdeki aylarda vaka sayılarının daha da yükselmesi bekleniyor. Vaka sayılarının Türkiye ortalamasının altına düştüğü Gaziantep’te, Polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde Ekim ayının ilk 4 günlük süresinde maske ve mesafe kurallarına uymayan 4 bin 616 kişiye ceza kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2020 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2020 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tedbirlere uymayı öğrenemedik!

Türkiye’de Koronavirüs Salgını etkisini sürdürüyor. Vaka sayılarının bir dönem Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğu Gaziantep’te maske ve mesafe kurallarına yeterince uyulmaması ile birlikte vaka sayıları artmıştı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyum ile birlikte Eylül ayında vaka sayıları geriler iken, kent genelinde kurallara uymayan kişilere kesilen cezalar pes dedirtiyor.

CEZALAR DUDAK UÇUKLATTI

Uzmanlar tarafından riskli dönem olarak adlandırılan Ekim ayında vaka sayılarının tırmanışından endişe duyuluyor. Salgının başladığı Mart ayından bu yana tedbirlere en az uyum gösterilen il olan Gaziantep’te, maske ve mesafe kurallarına uymayan kişilere kesilen cezalar dudak uçuklatıyor.

4 GÜNDE 4 BİN 616 KİŞİYE CEZA…

İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla, maske ve mesafe kurallarına uymayan kişilere 3 bin 150 TL cezai işlem uygulanıyor. Kentte Ekim ayının gelmesi ile birlikte tedbirlere daha fazla uyulması noktasında uyarılar yapılırken, halen kurallara uymadığı gerekçesiyle binlerce kişi hakkında cezai işlem uygulanıyor.

Ekim ayının 4 günlük sürecinde 4 bin 616 kişiye maske ve mesafe kurallarına uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi.

VALİ GÜL UYARDI

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı. Vali Gül, “Sevgili hemşerilerim, Daha önce de çokça dile getirdik; bu cezaların tahsil süreci başladı! Lütfen hem kendi sağlığınız hem de toplum sağlığı için kurallara uyunuz” ifadeleri kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.