Hava Durumu

"Tedbir alınmalı"

Sağlık Bakanlığının paylaştığı son verilere göre kentteki vaka oranları yüz binde 198’e yükseldi. Şehrimizde ki vaka oranlarının artması hakkında açıklama yapan DEVA Partisi Şahinbey İlçe Başkanı Avukat Barış Bayhan, kenti yönetenlerin artık harekete geçmesi ve vaka artışlarını önleyecek tedbirlerin vakit kaybedilmeksizin alınması gerektiğini, aksi takdirde salgının kontrol çıkabileceği uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2021 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2021 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
"Tedbir alınmalı"

Gaziantep’teki vaka oranlarının her hafta yükselmeye devam ettiğini hatırlatan Bayhan, “Durum daha da vahim bir hal almadan kenti yönetenlerin gerekli tedbirleri alması gerekiyor” dedi.

Salgın ile mücadele maske, sosyal mesafe ve hijyen kadar aşının da önemli bir etken olduğunu belirten Bayhan, aşı olanlarının sayısının artmasının sevindirici ancak yetersiz olduğunun altını çizdi.

Sağlık Bakanlığı’nın son COVİD-19 tablosuna göre 1. Doz aşı olanların sayısı 50 milyon 648 bin 789, 2. Doz aşı olanların sayısı 39 milyon 298 bin 396, 3. Doz aşı olanların sayısı 9 milyon 208 bin 878. 1. 2. Ve 3. Doz aşı olanların toplam sayısı ise 99 milyon 582 bin 607. 1. Doz aşı olanların oranı yüzde 81 iken 2. Doz aşı olanların oranı ise yüzde 63. Yine Sağlık Bakanlığı’nın tablosuna bakıldığında ülke genelinde ki birçok ilin aşılama da yüzde 75’in üzerine çıkarak mavi kategoriye geçtiğini çok rahat bir şekilde söyleyebiliriz. Aşı olanlarının sayısının her hafta artması salgın ile mücadelede önemli, ancak bu sayının daha artması gerekiyor. Çünkü salgının belini kırabilmek için ikinci doz aşı olanların oranının en az yüzde 75’in üzerinde çıkması gerekiyor.

Ülke genelinde vaka sayıları 20 binin üzerine çıktı. Özellikle bu hızlı yükselişin 1 Temmuz normalleşme süreci ile birlikte başladığını söyleyebiliriz. Ayrıca Kurban Bayramı da vaka artışlarının artmasında önemli bir rol oynadı. Tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte insanlar salgının bittiği yanılgısına düşerek maske takmamaya, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymamaya başladı. Tüm bunların sonucunda ülke genelinde günlük vaka sayılarında 20 binin üzerine çıktık. Eğer böyle giderse eski yasakların geleceğini söyleyebiliriz. O nedenle vatandaşlarımızın maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını önemle rica ediyoruz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.