Hava Durumu

“Tedbir alınırsa en az vakaya ulaşabiliriz”

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile birlikte, korona virüs salgınına karşı mücadele kapsamında ‘Kontrollü Sosyal Hayat Denetimi’ başlığı ile Gaziantep’te sıkı denetim uygulandı. Vali Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin liderliğinde kentin her bölgesinde yapılan denetimlerde maske ve mesafe kuralına ilişkin bilgiler verildi, vatandaşlara maske dağıtıldı. Denetim öncesi açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, kent genelinde yapılan denetimlerde 7 bin 500 kişinin görev aldığını söyledi. Koronavirüs vaka artışlarını da değerlendiren Vali Gül, “Tedbir alındığında da 3 günde Türkiye’nin en az vakasına ulaşabiliriz. Bize düşen görev vatandaşlarımızın duyarlı olması açısından uyarılmasıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2020 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2020 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Tedbir alınırsa en az vakaya ulaşabiliriz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 81 il genelinde eş zamanlı olarak ‘Kontrollü Sosyal Hayat Denetimi’ başlığı altında Sağlık İçin Hepimiz İçin sloganı ile denetim gerçekleştirildi. Vaka sayılarının yüksek seyrettiği Gaziantep’te Vali Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Kontrollü Sosyal Hayat” çalışması kapsamında İslahiye’de yol uygulama noktasında denetimlerde bulundu. Yol uygulama noktasının ardından tek tek esnafları ziyaret eden Vali Gül ve Başkan Şahin, vatandaşlara maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet etmeleri noktasında uyarılarda bulundu.

7 BİN 500 GÖREVLİ SAHADAYDI…

Kent merkezinde Vali Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir alışveriş merkezinde denetimlerde bulundular. Basın mensuplarının sorularına yanıtlayan Gaziantep Valisi Gül, “Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatıyla kurum ve kuruluşlarla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Yaklaşık 7 bin 500 kişi denetimlerimizde görev aldı. Polislerimiz, askerlerimiz, belediyenin her kademesindeki personellerimiz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, din görevlilerimiz korona virüs ile mücadelede farkındalık oluşturmak için sahadaydı. Gaziantep birlikte iş yapma kültürünün yüksek olduğu bir şehir. Daha önce belediyelerimizle el ele vererek çalışmalar yürüttük. En belirgin çalışmamız da 15 Günde 15 Milyon Maske projemizdi. 15 milyon maskeyi dağıttık, dağıtıyoruz, dağıtmaya da devam edeceğiz.”

“TEDBİRLERE UYULURSA ÜÇ GÜNDE EN AZ VAKA SAYISINA ULAŞBİLİRİZ”

Gaziantep’te meydana gelen vaka artışlarının hatırlatılması üzerine konuşan Vali Gül, “Gaziantep özelinde bir artış yok. Türkiye genelinde artışlar ve azalışlar mevcut. Burada da rakamlara çok takılmamak gerekiyor, biz tedbiri alıyoruz. Tedbir alınmadığı zaman 3 günde Türkiye’nin en yüksek vakasına ulaşabiliriz. Tedbir alındığında da 3 günde Türkiye’nin en az vakasına ulaşabiliriz. Bize düşen görev vatandaşlarımızın duyarlı olması açısından uyarılmasıdır. Maskeye, mesafeye, hijyene dikkat edilmesi, sağlık sisteminin düzenli olarak işlemesini olabildiğince gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Vaka sayılarının göreceli olarak yüksek ve alçak olmasının sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.”

“ÇAĞRI SİSTEMİ KURULDU”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yapılan görüşmelere ilişkin bilgiler veren Vali Gül, “Sağlık Bakanımız ile yaptığımız toplantıda genel talimatlarını aldık. Yapılması gereken işlemleri yaptık. Bakanımızın talimatından önce zaten bizim başlatmış olduğumuz 444 çağrı sistemimiz var. Bu çağrı sistemimizde insanlar aradığında kendilerine evlerinde test yapacağız. Bunun anlamı: hastalarımızı, hastalık şüphesi olan vatandaşlarımızı olabildiğince evinde tutmak, tedavilerini evinde gerçekleştirmek, evde sağlık hizmetimizi yaygınlaştırmak. Hastalarımızın hastane hastane gezmesine gerek kalmayacak, sonucunu öğrenmek için beklemeyecek, toplu taşımaya binip hastaneye gitmeyecek. Sonuç olarak 1.sınıf sağlık hizmeti sunacağız. Gaziantep’te başlatmış olduğumuz çalışmanın talimatını da alarak yaygınlaştırmış olacağız.”

“OKULLARLA İLGİLİ BİR TALİMAT GELMEDİ”

Gaziantep’te okulların açılıp açılmayacağına ilişkin sorulara yanıt veren Vali Gül, “Okulların hijyeni ile ilgili Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları var. Bunun dışında açılmaması ile ilgili bir talimat gelmedi. Milli Eğitim Bakanımızın ay sonu okulların açılacağına dair beyanı mevcut” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ OKUL İÇİN KOLLAR SIVANDI

Açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “En önemsediğimiz konulardan birincisi eğitim ikincisi denetim. Birlikte hem eğitim programları hem de denetimler gerçekleştiriyoruz. İçişleri bakanlığımızdan gelen genelge ile güvenli alan, güvenli okul, güvenli ulaşım oluşturun deniliyor. Milli Eğitim ve Sanayi Bakanlığımızın yaptığı çalışmada da temi okul, güvenli okul projesi var. Biz güvenli okul için kamera, maske, sıvı deterjan, dezenfektan kullanımına ilişkin sertifika programı oluşturmak için çalışıyoruz. Bu çalışmaları 15 gün içerisinde tamamlamış olacağız” dedi.

Açıklamaların ardından Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, vatandaşlara sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda uyarılarda bulunarak, maske dağıttılar.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.