Hava Durumu

Taşıma krizi çözülüyor…

Oğuzeli’nde taşımalı eğitim ile okula giden öğrencilerin durumu, kentte tartışma konusu oldu. Öğrenciler, servis ihalelerine firmaların katılmaması nedeniyle vatandaşların imkanları doğrultusunda okullara taşınıyor. Kimi öğrencilerin traktörlerle okullara taşınması, “Eğitim Şehri Gaziantep’e yakışmıyor” yorumlarına neden oldu. Gaziantep Valisi Davut Gül, ihale sürecinin devam ettiğini, Pazartesi itibariyle öğrencilerin hepsini taşımayı planladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2021 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2021 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Taşıma krizi çözülüyor…

Oğuzeli İlçesi’nde taşımalı eğitim ile okullarda eğitim alan öğrencilerin yaşadığı servis sıkıntısı, tartışma konusu oldu. Ulusal medyada da yankı uyandıran konuya ilişkin Gaziantep Valiliğinden yazılı açıklama geldi. Yapılan açıklamada, servis ihalelerinin zamanında yapıldığı ancak ihale yapılan hatlar için teklif verilmediği ihale süreçlerinin devam ettiği açıklanmıştı.

EĞİTİM ŞEHRİNE YAKIŞIYOR MU?

Öğrencilerin, traktör ve vatandaşların kendi imkanları ile taşındığına ilişkin görüntüler ise Eğitim Şehir olarak anılma hedefiyle devam eden çalışmaların olumsuz etkilenmesine neden oldu. Vatandaşların yoğun tepkisine neden olan ve halen devam eden sürece ilişkin Gaziantep Valisi Davut Gül açıklamalarda bulundu.

VALİ GÜL, VATANDAŞLARDAN ÖZÜR DİLEDİ…

Vatandaşların sosyal medya hesapları üzerinden öğrencilerin durumunu hatırlatması üzerine açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, vatandaşlardan özür diledi. Vali Gül, “Oğuzeli taşıma ihalesi daha önce birkaç kez ihale edildi ama maalesef bazı hatların ihalesine giren olmadı. Eksik kalan hatlarla ilgili süreç devam etmekte olup Pazartesi itibariyle hepsini taşımayı planlıyoruz. Elimizden olmayan sebeplerden dolayı oluşan gecikme için üzgünüz” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.