Hava Durumu

Tartışmalı proje iptal edildi!

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Üniversite genişleme bölgesine içerisine öğretim üyeleri için TOKİ tarafından inşa edilecek olan konut projesinin iptal edildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2020 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2020 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tartışmalı proje iptal edildi!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) içerisinde bulunan Üniversite genişleme sahasının imara açılması gündeme gelmişti. Üniversite genişleme sahasının imara açılması ile ranta kurban gideceğine dair tartışmalar devam ederken, Şahinbey Belediyesi Meclis kararı çıkması beklenmeden, eğitim alanı Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile mevcut alan imara açılmıştı.

RANT TARTIŞMALARI YAŞANDI…

Alanın imara açılmasının ardından TOKİ tarafından inşa edilecek konutlar için başvuru işlemleri GAÜN İnternet Sitesi üzerinden başlatıldı. GAÜN genişleme alanına inşa edilecek olan konutların brüt alanının 217 metrekare olacağı, satış fiyatının ise 655 bin TL olacağı ileri sürülmüş, konut fiyatlarındaki yüksek bedeller, rant tartışmalarına neden olmuştu.

“ÖDEME PLANI TOKİ TARAFINDAN OLUŞTURULDU”

Söz konusu iddiaları yanıtlayan dönemin GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Üniversitelerde lojman yapımına uzun zamandır izin verilmemektedir. Daha önce bazı şehirlerde üniversitelerde olduğu gibi TOKİ tarafından uzun vadeli ödeme kolaylığı olan konutlar yapılıp öğretim üyelerine şehirde ve üniversitede kalmaları için cazibe oluşturulmaktadır. Bu proje 10 yıldır gündemdeydi. Yasal izinler ve prosedürler ancak aşılabildi. Üniversitemizin yapım ihalesi ile ilgili hiçbir dahli ve yetkisi olmadığı gibi yetki ve sorumluluk tamamen TOKİ ye aittir. Fiyat ve ödeme planları üniversitemizden bağımsız TOKİ tarafından yapıldı” açıklamasında bulunmuştu.

PROJE İPTAL EDİLDİ

Kentte uzun bir dönem tartışılan konut projesi GAÜN Rektörlüğü görevine yeni atanan Prof. Dr. Arif Özaydın’a soruldu. Basın toplantısında kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Rektör Özyadın, “Konut projesi bitti, iptal oldu. Hukuk kararlarını görmezden gelme şansımız yok” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.