Hava Durumu

“Tarihin gördüğü en şanlı zafer”

Defa Life Hastanesi Başhekimi Dr. Ulaş Yanık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2020 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2020 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Tarihin gördüğü en şanlı zafer”

Defa Life Hastanesi Başhekimi Dr. Ulaş Yanık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale  Zaferi’nin tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden bir olduğunu kaydeden Defa Life Hastanesi Başhekimi Dr. Ulaş Yanık, Kurtuluş Savaşı’nın bilincinin bu zaferle ortaya çıktığını söyledi. Başhekim Yanık, “105 yıl önce bugün, tüm dünyanın o güne kadar gördüğü en şiddetli deniz savaşında Türk Ordusu, destansı bir mücadele sergiledi. Dönemin şartlarına göre üstün askeri güç ve teknolojiye sahip İtilaf Devletleri Donanması, Çanakkale’de ağır bir yenilgiye uğratıldı. Seyit Onbaşı’ların ve nice isimsiz kahramanın üstün gayret ve cesaretiyle kazanılan bu zafer, Türk Tarihinin en şanlı zaferlerinden biri olarak tarih kitaplarında yerini aldı.”

“ÇANAKKALE, TÜRK MİLLETİNİN EN BÜYÜK SINAVIDIR”

“Çanakkale Geçilmez!” sözleri ile kuşaktan kuşağa aktarılan Çanakkale Zaferi’nin, Türk Ulusunun dirilişinin simgesi olduğunu kaydeden Başhekim Yanık sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu zafer canını ortaya koyarak Vatanı için mücadele eden Türk Milletinin, en büyük sınavıdır. Çanakkale Savaşı’nda makus talihini yenen Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde destansı mücadelelerini sürdürerek, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli bir rol oynadılar.

18 Mart 1915 Çanakkale  Zaferi’nin 105. yıl dönümünde, Anadolu’nun sonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan, destansı zaferin kahramanları Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; Kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek Şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.