Hava Durumu

Taksiciler gasp mağduru…

Gaziantep’te ulaşım hizmeti veren taksi şoförleri, son dönemlerde benzin, mazot ve LPG fiyatlarına gelen zamlardan, korsan taksilerin faaliyetlerinden ve gasp olayları nedeniyle zor günler yaşıyorlar. Sıkça gasp olayları ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen taksi şoförleri, “Yaşanan gasp olaylarına çözüm bulunamıyor, can güvenliğimiz yok” diye konuştular.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2019 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2019 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Taksiciler gasp mağduru…

Gaziantep’te ulaşım hizmeti veren taksi şoförleri, son dönemlerde benzin, mazot ve LPG fiyatlarına gelen zamlardan, korsan taksilerin faaliyetlerinden ve gasp olayları nedeniyle zor günler yaşıyorlar. Sıkça gasp olayları ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen taksi şoförleri, “Yaşanan gasp olaylarına çözüm bulunamıyor, can güvenliğimiz yok” diye konuştular.

Gaziantep’te faaliyet gösteren taksi şoförleri, son yıllarda artarak devam eden gasp olayları nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirttiler. Gaziantep’te artan gasp olaylarına karşın çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyen taksi şoförleri, yaşadıkları sıkıntıları gazetemize anlattılar.

“GÜVENLİĞİMİZ YOK”

Gasp olayları nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyleyen Yahya Gülşen, “Korsan taksicilerle çok fazla karşılaşıyoruz genel olarak hep Suriyeliler oluyor, sürekli de tartışamıyoruz. Hangisini durduralım? Taksi fiyatlarında vatandaşlar memnun değil.  Özellikle kısa mesafede çok sorun oluyor, yani mesafe kısa diye kimse beğenmiyor. Müşterilerimiz hep dışarıdan oluyor. Suriyeli mülteciler, daha fazla taksi kullanıyor bizim vatandaşlarımız pek fazla taksi kullanmıyorlar. LPG, benzin ve mazota zam gelmesiyle mağdur durum da kaldık. Zaten müşteri yok, zamlarla birlikte iş yapamaz hale geldik. Taksiciler olarak en büyük sorunlarımız güvelik ve gasp. Güvenliğimiz olsaydı iyi olurdu, gasp olaylarının önüne geçemiyoruz.”

“GASP SORUNUNA ÇÖZÜM BULAMIYORUZ”

Kazancın düşük olduğunu ifade eden Mehmet Kaya, “Daha önce hiç korsan taksiyle karşılaşmadım, insanlar sadece konuyu büyültüyor. Taksi fiyatlarında genellikle müşterilerimiz de biz de memnunuz. Zaten müşterimiz yok, kazandığımız ücretlerde geçim sağlamamıza yetmiyor. Suriyeliler mültecilerin korsan taksicilik yaptığına dair duyum aldım ama hiç görmedim. Yaptıkları yanlış, ekmeğimizle oynuyorlar. Benzin, mazot ve LPG fiyatlarına gelen zamlar belimizi büktü. Bu kadar yüksek olmasaydı iyiydi. Ne kadar para kazanıyoruz da benzin alalım. Yaşadığımız en büyük sorun gasp, buna da bir çözüm bulamıyoruz.”

“ENGELLEYEMİYORUZ”

Korsan taksilerin işleri etkilediğini belirten Mehmet Servi, “Gaziantep’te çok sayıda korsan taksi var. bu konuda ne yazık ki elimizden gelen bir şey yok. Taksi ücretlerinden müşterilerimiz genellikle şikâyetçi, çünkü vatandaşın da bir kazancı yok. Benzine gelen zamlar bizi çok fazla etkiliyor. Müşteri yok genellikle kısa mesafeler tercih ediliyor. Bir kazancımız yok, gasp sorunumuz halen devam ediyor. Gasp sorununu engelleyemiyoruz, taksiciler olarak en büyük sorunumuz gasp.”

“KORSAN TAKSİLERİ DURDUMA ŞANSIMIZ YOK”

Gasp olaylarıyla sıkça karşılaştıklarını söyleyen Oktay Demir, “Korsan taksicileri durdurma şansımız yok. İşlerimizi çok fazla etkiliyorlar. Taksi fiyatları kısa mesafede çok sorun oluyor, işlerimiz çok fazla yok. Benzine gelen zamlar da bizi çok etkiliyor. Gasp olaylarıyla çok fazla karşılaşıyoruz ve bunu engelleyemiyoruz.”

“ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMİYOR”

Korsan taksicilerin yoğun sorunlara neden olduklarını belirten Abdulkadir Bozgeyik, “Korsan taksicilerle çok fazla karşılaşıyoruz ama elimizden gelen bir şey yok. İlk sıralar çok tartıştık. Müşterilerimiz kısa mesafelerin fiyatlarını genellikle beğenmiyorlar ama araba da su yakmıyor. Benzin fiyatları aldı başını gidiyor, korsan taksicilerde genellikle Suriyeliler ve gayrimeşru kovalayan gençler yapıyor. Ehliyetsiz taksi kullanıyorlar, bu konuda dikkat edilmesini istiyoruz. Benzine gelen zamlar bizi fazlasıyla etkiliyor. Genel olarak karşılaştığımız sorun korsan taksiciler ve gasp, Gaziantep’te pek fazla vatandaşlarımız taksi kullanmıyor yabancılar kullanıyor” şeklinde konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.