Hava Durumu

“Tableti olmayan çocuğumuz kalmasın”

Gaziantep Valiliği, uzaktan eğitime ulaşımda güçlük çeken çocuklar için “Kalbe Dokun Gönül Kazan Projesi” kapsamında “Askıda Tablet” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteği ile 100 bin çocuğa içerisinde interneti bulunan 100 bin tablet hediye edilecek. Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyelerinin yanı sıra Gaziantep OSB Yönetimi tarafından toplam 60 bin tablet bağışlandı. Gaziantep Valisi Davut Gül, kalan 40 bin tabletin öğrencilere ulaştırılması için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2020 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2020 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Tableti olmayan çocuğumuz kalmasın”

Gaziantep Valiliği, uzaktan eğitime ulaşımda güçlük çeken çocuklar için “Kalbe Dokun Gönül Kazan Projesi” kapsamında “Askıda Tablet” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteği ile 100 bin çocuğa içerisinde interneti bulunan 100 bin tablet hediye edilecek. Büyükşehir, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyelerinin yanı sıra Gaziantep OSB Yönetimi tarafından 60 bin tablet bağışlandı. Gaziantep Valisi Davut Gül, kalan 40 bin tabletin öğrencilere ulaştırılması için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kalbe Dokun Gönül Kazan projesi kapsamında tableti olmayan öğrencilere tablet temin edilmesini amaçlayan ‘Askıda Tablet’ isimli hayırsever bağış kampanyası tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanvekili Murat Özgüler, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu katıldı.

“630 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR”

Tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, salgından en fazla eğitimin etkilendiğini söyledi. Vali Gül, “Covid-19 Salgını Türkiye’de ve dünyada devam ediyor. Salgından en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi de Eğitim. Milli Eğitim Bakanlığımız öğretmenleri, idarecileri ile olağanüstü bir gayret gösterdi, çaba harcadı. Bunun sonunda uzaktan eğitimi en iyi veren ülkelerden birisi olduk. Alana baktığımızda bazı eksiklikler görüyoruz. Televizyonun dışında tablet ve bilgisayarda dinleyebilmek için tabletlere ve internete ihtiyaç var. İlimizde de tableti olmayan, interneti olmayan çocuklarımız var. Kentimizde yaşayan yaklaşık 630 bin öğrencimiz var, bunların içerisinde tablete ve internete ihtiyacı olan 100 bin civarında kardeşimizin olduğunu gördük.”

HEDEF: 100 BİN TABLET

Sözlerini sürdüren Vali Gül, “Gaziantep’te her şeyi birlikte yapıyoruz. Gaziantep modeli dediğimiz de böyle bir şey. Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediyelerimiz, Organize Sanayi Bölgesi başkanımızla, Sanayi Odamız, Ticaret Odamız ve Ticaret Borsamızla görüştük. Gönül Seferberliği ile ihtiyaç sahiplerine tablet toplanacak.  Her tabletin 4 aylık da internet paketi olacak. 4 aylık internet paketi olan tabletlerin 60 bininden; 20 Bini büyükşehir, 20 bini Şahinbey, 10 bini Şehitkamil, 10 binini de Organize Sanayi bölgemiz karşılayacak. Vatandaşlarımızdan da beklentimiz; tabletleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının elektronik ortamda bağış yapabilirler. Bir tablet ile 4 aylık internet için yaklaşık olarak bin TL belirlendi. Bin TL yatıran vatandaşımız adına, tableti kime verdiğimizi vatandaşımıza bildireceğiz. El ele verirsek kalan 40 bin tableti karşılamış olacağız. Gaziantep, bu iyiliğin başında geliyor. Bu bizim işimiz, Gaziantep’te yaşayan herkesin işi” diye konuştu.

“TABLETİ OLMAYAN ÇOCUĞUMUZ KALMASIN”

Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Ramazan ayında da bu pandemi sürecinden çıkmak için gıda paketleriyle halkımızın ihtiyaçlarını karşılamıştık. Hemşerilerimizle hastalıkta sağlıkta bir ve beraberiz dedik. Ve bugün okullarımız açıldı öğrencilerimizin uzaktan eğitimden dolayı tablet ihtiyacı ihtiyaçları var. Bu kampanya çok önemli bir kampanya. Gaziantep Büyükşehir ailesi olarak GASMEK’lerdeki öğrencilerimize de bu desteği veriyoruz. Yine bu kampanya kapsamında da 20 bin tablet desteği sağlıyoruz. Bütün halkımızı bu kampanyaya davet ediyoruz. Tableti olmayan çocuğumuz kalmasın, uzaktan eğitime girmeyen çocuğumuz kalmasın. Evlatlarımız okusun. ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Kampanyası’nı da bu şekilde desteklersek bu süreci birlikte başaracağız” dedi.

“ASKIDA TABLE KAMPANYASINI ÖNEMSİYORUZ”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kampanyaya 20 bin tablet ile destek olacaklarını kaydetti. Tahmazoğlu, “Bu kampanya gerçekten çok önemli. Şahinbey Belediyesi olarak hem öğrencilerimize hem okullarımıza destek oluyoruz. Askıda Tablet kampanyasını önemsiyoruz. Şu anda uzaktan eğitimde ciddi manada tablet ihtiyacı var. bu kapsamda biz de Şahinbey Belediyesi olarak öğrencilerimize 20 bin tablet bağışı yaparak uzaktan eğitime destek sunuyoruz” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.