Hava Durumu

Sürücü ve yayalara ceza yağdı

Gaziantep’te trafik güvenliğini artırmak ve kazaların önüne geçebilmek için yayalara ve araç sürücülerine yönelik ’drone"’li denetimler yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2019 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2019 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sürücü ve yayalara ceza yağdı

Gaziantep’te İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde hatalı yayalar ve sürücüler drone’dan kaçamadı. Havadan çekilen görüntülerde akan trafikte hızlı ve tehlikeli bir şekilde makas atan, kırmızı ışıkta geçen, yakın takip yapan araçlar dikkat çekti. Kimi zaman yayaların dikkatsiz hallerinin de yer aldığı görüntülerde yaya geçidindeki yayalara yol vermeyen araçlar ve bisikletlilerin üzerine süren sürücüler "bu kadarına pes" dedirtti.

 

Sürücü ve yayalara ceza yağdı

 

 

Yapılan denetimlerde özellikle uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama, yanlış park etme, kırmızı ışık ihlali ve direksiyon başında cep telefonu kullanımı gibi konularda kusurlu olan araçların sürücülerine, yola kontrolsüz şekilde atlayan, yaya geçidini hatalı kullanan yayalara polis ekipleri tarafından ceza yağdırıldı.

 

Yaya ve sürücülerin kural tanımaz hallerinin görüntülendiği denetimlerin ise Gaziantep’in işlek caddelerinden İpekyolu’nda, yoğunluk yaşanan kavşaklarda ve yaya geçitlerinde 31 Mayıs, 1-2-3 Haziran ile 8-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildiği öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.