Hava Durumu

Sulama projesi, Yesemek’i etkilemiyormuş!

TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, geçtiğimiz aylarda Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi çevresinde devam eden sulama barajı projesinin Yesemek Açık Hava Müzesi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi sürecini etkileyip etkilemediğini sormuştu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine yanıt geldi. Milletvekili Toğrul, Bakanlıktan gelen yanıtı eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sulama projesi, Yesemek’i etkilemiyormuş!

Gaziantep Kent Konseyi tarafından yapılan çalışmalarda, Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi çevresinde devam eden sulama barajı projesinin tarihi alana zarar verdiği anlaşılmıştı. Söz konusu durum üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi veren TBMM İdare Amiri ve Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Bakanlıktan gelen yanıtı kamuoyu ile paylaştı.

BAKANLIKTAN YANIT GELDİ

Tarım ve Orman Bakanlığından Toğrul’a verilen cevapta, “Tarım ve Orman Bakanlığı; Önergede bahsi geçen konuda Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi alan yönetim planında, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı-Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yazısı gereği ''Kültürel Miras Etki Değerlendirme Raporu'' hazırlanmıştır. Bahse konu raporun hazırlanması iş ve işlemleri tamamlanmış olup, ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmiştir. Etki değerlendirme raporu, Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi Yönetim Alanı ve çevresindeki kültür varlıklarına olası etkileri belirtmektedir. Gaziantep Yesemek Göleti ve Sulama işinin, Yesemek Açık Hava Müzesi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi sürecini etkilemediği düşünülmektedir” ifadeleri yer aldı.

“CEVAPLAR İÇLER ACISI”

Söz konusu ifadeleri değerlendiren Toğrul, “Bakanlık Önergemize öylesine bir ilgi gösterip zaman ayırıp 7 soruya karşılık tek bir cevap vermiş. Verilen cevap içler acısı” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.