Hava Durumu

Stüdyo Mikrofonu Önerileri

Her alanda karşımıza çıkan mikrofonlar, ses enerjisini daha fazla alana yayan ve daha fazla kişiye duyuran cihazlardır. Günümüzde hemen hemen her alanda mikrofonlar kullandığından en iyi mikrofonlar da oldukça merak ediliyor. Çünkü en iyi mikrofonlar, ses kalitesini daha iyi yansıtmaktadır. Buna bağlı olarak mikrofon çeşitleri kapsamında condenser mikrofon, sık tercih edilen ürünler arasına yer almaktadır. Bu ürünler yeni teknolojilerle desteklenen ürünler oldukları için, etkili bir performans da ortaya koymaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2021 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2021 23:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Stüdyo Mikrofonu Önerileri

Her alanda karşımıza çıkan mikrofonlar, ses enerjisini daha fazla alana yayan ve daha fazla kişiye duyuran cihazlardır. Günümüzde hemen hemen her alanda mikrofonlar kullandığından en iyi mikrofonlar da oldukça merak ediliyor. Çünkü en iyi mikrofonlar, ses kalitesini daha iyi yansıtmaktadır. Buna bağlı olarak mikrofon çeşitleri kapsamında condenser mikrofon, sık tercih edilen ürünler arasına yer almaktadır. Bu ürünler yeni teknolojilerle desteklenen ürünler oldukları için, etkili bir performans da ortaya koymaktadır.

 

Stüdyo mikrofonu, ses dalgalarını bir araya toplamak için kullanılan elektronik bir cihazdır. Elbette ki piyasada da condenser mikrofon çeşitlerinin oldukça kaliteli ve bilhassa en iyi ürünleri bulunmaktadır. Bu kapsamda birçok kişi de en iyi condenser mikrofonlar için araştırma yapmaktadır. Gelin sizin için hazırladığımız piyasadaki en iyi 10 condenser mikrofonu içeren listeye birlikte bakalım!

 

 

Behringer c1

 

Behringer fiyat/performans açısından diğer birçok markanın önüne geçmektedir. Behringer mikrofon denilince birçok müzisyenin aklına uygun fiyatlı ve kaliteli ürünler gelmektedir. Behringer mikrofonları arasında en çok bilinen ürünlerden bir de Behringer c1 condenser stüdyo mikrofonudur.

 

Behringer c1 modeli, stüdyo kapsamında çok uzun süre kullanılabilen bir cihazdır. Cihaz, Alman teknolojileri ile tasarlanmış olup, özel tınnetleri daha güzel bir tonda sunmanızı sağlamaktadır. Geniş diyafram ve doğru ses kombinasyonları özelliği taşıyan behringer c1 modeli, fiyat/performans ürünü arayanların en öncelikli tercihlerinden.

 

2- Neumann M 150 Tube

 

En iyi mikrofonlar söz konusu ise Neumann markasının M 150 Tube modeli, en iyiler kategorisinde yer alır. Çünkü M 150 modeli, ses kalitesi ve performans ile birleşince, favori bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. En iyi ses kalitesini yakalamak isteyen deneyimli profesyonellerin öncelikli tercihleri arasında yer alan neumann M 150 tube condenser mikrofon kayıt performansını bambaşka bir seviyeye taşıyor.

 

3- Audio Technica AT5040

 

Dünya çapında en popüler condenser mikrofon modellerinden birisi olan Audio Technica AT5040 modeli, en iyi mikrofon modelleri kategorisinde de yer alan bir üründür. Stüdyo müzik performansları için mükemmel olan ve performans konusunda en iyisini sunan AT5040 modeli, oldukça kaliteli ve yüksek performanslı bir modeldir.

 

4- T2 Titanyum

 

Stüdyo ortamında kullanmak için orta sınıf, standart bir vokal mikrofonu düşünüyorsanız, T2 Titanyum Kapsüllü Geniş Diyaframlı Condenser mikrofon, tam size göre bir üründür. Ancak çok amaçlı bir mikrofon olduğunu söylemek mümkün değildir. Bahsettiğimiz gibi standart bir stüdyo mikrofonu modelidir. Bundan dolayı da başlangıç için tavsiye edilen bir mikrofon olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

5- Neumann U 47 FET

 

U 47 FET, oldukça pahalı bir condenser mikrofon modeli olsa da oldukça kaliteli olduğunu söylemek mümkündür. Neumann U 47 FET muhteşem ses kalitesiyle öne çıkmaktadır. Deneyimli bir profesyonel iseniz Neumann U 47 FET modeli performansınızı en üst seviyeye taşımak için doğru tercihler arasında yer alır.

 

6- Sennheiser MK 8 Condenser Mikrofon

 

Geniş kapsül condenser kategorisinde yer alan Sennheiser MK 8 condenser mikrofon modeli stüdyo kayıtları için oldukça uygundur ve profesyonel kalitede kayıt almanıza olanak sağlar. Çift diyaframa sahip MK 8 hassas ve sıcak bir ton yakalamanıza olanak sağlar. Beş ayrı kutup desenine sahip mikrofon, birçok farklı teknikte kayıt almanıza olanak sağlar.

 

7-Audio Technica AE2500

 

Audio Technica AE2500 modeli, vurmalı davullar ve akustik gitar gibi enstrümanların kaydı için çok uygundur. Stüdyo ortamında yapacağınız enstrüman kayıtları için tercih edebileceğiniz model müzik performansınızı en üst seviyeye çıkarmanıza olanak sağlar.

 

8-Audio Technica AT2020

 

Bir condenser USB mikrofonu olan Audio Technica AT2020 vokal kayıtlarının yanı sıra akustik enstrümanlar ve telli çalgılar gibi müzik aletlerine yönelik tasarlanmıştır. Oldukça hafif olarak tasarlanmış olup, hassas bir kayıt yapmanıza imkan sağlamasıyla da mükemmel olduğunu kanıtlamaktadır.

 

9- MKH 800 TWIN

 

En iyi vokal mikrofonları kapsamında karşımıza çıkan bir diğer ürün de MKH 800 TWIN modelidir. Oldukça pahalı bir mikrofon olsa da sunduğu üst düzey kayıt performansı ile en iyi stüdyo mikrofonları arasında kendisine yer bulmuştur. Sennheiser MKH 800 TWIN profesyonel kullanım için mükemmel bir üründür.

 

10-Shure KSM27

 

Stüdyo için hassas olan ve oldukça dayanıklı bir ürün olan Shure KSM27 modeli, vokallerden enstrüman aletlerine kadar her şey için uygundur. Özellikle çok dayanıklı bir mikrofon modeli olması, bu modeli cazip kılmaktadır.

 

Ülkemizin piyasa kapsamında pek çok stüdyo mikrofon modeli bulunmaktadır. Elbette bazı modeller, çok uygun fiyatlı olurken, bazı ürünler de yüksek maliyete sahiptir. Ancak her birini kaliteli ve performans boyutunda değerlendirdiğimizde, her bir modelin birbirlerinden avantajlı yönleri olduğunu söyleyebiliriz. Stüdyo mikrofonu kapsamındaki 10 üründen dilediğinizi, çok sayıda güçlü markanın distribütörü olan Sesçibaba üzerinden güvenle satın alabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.