Hava Durumu

“Sorunlar hasıraltı ediliyor”

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Avukat Ertuğrul Kaya ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, gazetemize ziyarette bulundu. Ziyarette açıklamalarda bulunan İl Başkanı Kaya, Gaziantep’in sorunlarının hasıraltı edildiğini söyledi. Daha önceki yıllarda tüm siyasi kesimlerin bir araya gelerek sorunlara çözüm aradıklarını söyleyen Kaya, “Günümüzde bu tabloyu göremiyoruz. Ayrıştırıcı dil, buna mani oluyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2020 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2020 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Sorunlar hasıraltı ediliyor”

Deva Partisi Gaziantep İl Başkanı Av. Ertuğrul Kaya ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, Ekspres Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan İl Başkanı Kaya, “Gaziantep’in sorunlarının ulusal politikaların bir parçası haline getirmesi noktasında çalışma yapıyoruz. Gaziantepli sanayiciler, müteşebbis ruhuyla harika işler başarıyor. Ne yazık ki kentimizde gelir dağılımı konusunda müthiş bir uçurum var. Hükümetin ekonomi politikalarından kaynaklı olarak çok kötü duruma düşen esnafımız var. Esnafımız ile ilgili bölgesel ve yerel çözüm önerilerimiz olacak. Genel Başkanımız Gaziantep’e geldiği zaman başlıklar halinde anlatacak. İlerleyen süreçlerde ise bizler çözüm önerilerimizi anlatacağız.”

“SORUNLAR HASIRALTI EDİLİYOR”

Gaziantep’in genç nüfusunun oldukça yüksek olduğunu belirten Kaya, “Bilgi birikimi oldukça yüksek olan bir nüfusumuz var. Bunlara ilişkin yerel bazlı çözüm önerilerimiz var. Aynı zamanda iktidarı hedefleyen bir parti olarak bu konuda Ulusal Politikalarımız var. Gaziantep’in sosyal yaşam kalitesi çok düşük. Adana’da iki tane uluslararası festival yapılırken, Gaziantep’in yalnızca Gastronomi başlığında değerlendirilmesi kentimize haksızlıktır. Bizim tarihimiz, kültürümüz buna müsaittir.”

“GAZİANTEP’İ ÖNEMSİYORUZ”

Gaziantep sanayisinin durumunu aktaran Kaya, “Gaziantep Sanayisi, dünyanın en iyileri arasında bulunuyor. Örneğin halı sektöründe dünyanın en önemli üreticileri arasında olmasına rağmen fiyat belirleyici bir rolümüz bulunmuyor. Sektörel yığılmalar var, bu ürünlerin katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi noktasında çalışmalar yaparak sektörel yığılmaları daha farklı iş kollarına yöneltecek önerilerimiz var. Gaziantep için ekip olarak düşünüyoruz. Genel Başkanımız Gaziantep’i çok önemsiyor.”

“KENTİN SORUNLARINI BİLİYORUZ”

Gaziantep’in Orta Doğu’ya açılan kapı olduğunu söyleyen Kaya, “Kentimizin markalaşması ile ilgili bir mark ön kabulü var. Bu süreci yanlış biliyoruz. Markalaşma konusunda gerekli adımlar atılmıyor, yalnızca iki başlıkta şehrimizin sorunlarının hasıraltı edildiğini görüyoruz. Toplumumuzun sorunlarını biliyoruz ve bu sorunlara çözüm üretmek için çalışıyoruz. Gazianteplilerin sorunları karşısında, yalnızca Genel Merkez odaklı bir siyasetle hareket edilmesi noktasında bir modelleme var. Siyasi partilerin bu modellemesi, seçilmişlerin kentin sorunlarını dert etmesinden onları uzaklaştırıyor. Hemşerilerimiz, kendilerini kimin temsil edeceğinin belirlenmesi noktasında irade gösteremiyorlar. Siyaset anlayışı bunun üzerine oluşturulduğu için seçilmişlerin halkla olan diyaloğu kopuk oluyor. İrade sahibi Gaziantepli vatandaşlar olması gerekirken, Ankara merkezli siyasetler yürütülmesi bu durumu tetikliyor. Seçilmişlerin, kentin sorunlarını Ankara’ya taşıma kaygıları ortadan kalkmış oluyor. Kentimizde geçmiş yıllarda tüm siyasiler bir araya gelerek sorunlara çözüm arardı. Günümüzde bu tabloyu göremiyoruz. Ayrıştırıcı dil, buna mani oluyor.”

“ÜNİVERSİTE-ŞEHİR BAĞLANTISINDA CİDDİ SORUNLAR VAR”

Gaziantep’in eğitimine değinen Kaya, “Gaziantep’te bulunan üniversiteler ile şehir arasında acayip kopukluk var. Biz Üniversitelerin varlıklarını üniversite karşısında faaliyet gösteren kafelerin doluluk oranına göre baktığımız kısır bir alan var. Üniversite gençliğini kafe ile kampus arasında sıkıştırdık. Gençleri şehir içerisine adapte edemedik.  Gaziantep OSB’nin kurulmasında o dönem ODTÜ’nün bir bölümü olan makine mühendisliğinin çok ciddi katkıları vardı. Şimdi ise üniversitelerle şehir arasında bağlantı kopmuş durumda.  Marka şehir olarak adlandırılan ısrarla da bu beyan edilen bir şehirde bizim 60 ila 70’inci sırada gidip geldiğimiz bir sıralamamız var. Bunun için herhangi bir çalıştay düzenlenmedi. Eğitim meselesi hep halı altına süpürülüyor. Bu sonucun nedeni hiç irdelenmiyor. Biz eğitimde neden 60’ıncı, 70’inci sıradayız. Biz siyasi parti ayrımı yapmaksızın, ötekileştirmeden bu meselenin ulusal, siyasal polemiklerden bağımsız olarak Gaziantep Valiliği’nin bünyesinde bu konu hakkında çalıştay düzenlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gençlerimiz eğitime eşit şekilde ulaşamıyor. Eğitim kalitemiz yüksek değil. Akademik birimler, sendikalar bu konuda problemleri objektif olarak ortaya koymalı. Bu sorun bir an önce ortak akılla çözülmeli. Bu sorunu kesinlikle görmezlikten gelemeyiz. Evet 6’ıncı, 7’inci, 8’inci OSB’yi kuralım ama eğitim sorununu da atlamayalım” diye konuştu.

GAZİANTEP 1. OLAĞAN KONGRESİ’Nİ İCRA EDECEĞİZ

31 Ekim 2020 tarihinde yapılacak 1. Olağan İl Kongresi ve Deva Partisi Gaziantep İl Teşkilatı’nın çalışmaları halkında bilgi veren İl Başkanı Kaya, “Kurucu heyetimiz temmuz ayı içerisinde atandı. O günden bu güne kadar 7 ilçemizin atamasını yaptık. İlçe başkanlarımızın ve ilçe yönetim kurulları teşekkül etti. Nurdağı, Yavuzeli ve Araban ilçelerimizin kongrelerini gerçekleştirdik. 7 ilçede teşkilatlanma süreci tamamlandı sadece 2 ilçemiz kaldı. Bu ilçeler Oğuzeli ve İslahiye. Bu ilçeler için bizim incelememiz devam ediyor. Burada çok aday var. Çok fazla kişi başkanlık için başvuruda bulundu. Biz hızlı ve doğru karar almak istiyoruz. Topumun tamamını kucaklayacak arkadaşlarla yola çıkmak istiyoruz. Bizim kadın ve gençlik kolları diye ayrı bir kollarımız yok.  Bizde çalışma başkanlığı var.  31 Ekim Cumartesi günü de genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın katılımı ile de Gaziantep 1. Olağan Kongresi’ni inşallah icra etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

BABACAN’IN PROGRAMI YOĞUN

Genel Başkan Ali Babacan’ın Gaziantep programı hakkında da bilgi veren Kaya, “ Genel Başkanımız Ali Babacan İstanbul’a hangi ciddiyet ile bakıyorsa, Gaziantep’e de aynı ciddiyetle bakıyor. Teşkilatlanma çalışmalarımızı bire bir kendisi takip ediyor. Gaziantep, genel merkezimiz ve genel başkanımız için çok önemli. Gaziantep zaten bölgenin ve Ortadoğu’nun dinamosu durunda.  Genel başkanımızın Gaziantep programı Gaziantep Ticaret Odası ziyareti ile başlayacak. Genel Başkanımız Cuma akşamı Gaziantep’te olacak. 31 ekim Cumartesi günü saat 10:00’da GTO’da, GTO yönetimi ve meclis üyeleriyle bir araya gelecek. Saat 11:30’da GSO meclisi ile bir araya gelecek. Daha sonra 14:00’da kongreye geçeceğiz. Kongre bitiminden sonra Gaziler Caddesi’nde esnaf ziyareti olacak.  Saat 18:00’da ise İnşaat Mühendisleri Odası’nda akademik odalarla bir araya gelecek. 21 oda başkanı ve yönetimiyle bir araya gelecek. Bu toplantıyı çok önemsiyoruz. Daha sonra basın ile akşam yemeğinde bir araya gelecek. Buradan Gaziantep’e ne kadar önem verdiği ortaya çıkıyor.

"GAZİANTEPLİLER PARTİMİZE OLAĞANÜSTÜ BİR İLGİ GÖSTERİYORLAR"

Gaziantep’te Deva Partisi’ne büyük ilgi olduğunu söyleyen Kaya, “Gaziantep gerçekten önemli bir şehir. Partimiz için de keza bu şekilde. Toplumda müthiş bir ivmelenme olduğunu gözlemliyoruz. Türkiye’nin mevcut şartları içerisinde demokrasinin, hukukun, bu bağlamda ekonominin çok ciddi sorunlar yaşadığı mevcut koşullar içerisinde Gaziantepli hemşehrilerimiz partimize olağanüstü bir ilgi gösteriyorlar” dedi.

"ERKEN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ HAZIRLIKLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Kaya, erken seçim iddiaları ile ilgili de konuştu. Partisinin erken seçim varmış gibi yola koyulacağını belirten kaya şunları söyledi: “Siyasi partiler kanununa göre Türkiye’de bir partinin seçimlere girebilmesinin ön koşulu 41 vilayette teşkilatlanmasını tamamlamasıdır. Bizim parti olarak yaptığımız çalışmalar tamamen olası bir erken seçime hazırlık mahiyetinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnşallah aralık ayı içerisinde bir aksilik olmazsa büyük kongremizi de icra etmiş olacağız. Dolayısıyla erken seçim varmış gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şu anda tabi Türkiye mevcut gündemimizde 2023’te gözüken bir seçim var; ama biz 2023’te seçim olacakmış gibi değil, her an bir erken seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.”

SANAYİDE DURUM İYİ AMA ESNAF KAN AĞLIYOR

Gaziantep’in sorunları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Kaya, şöyle konuştu: “ Bizim çok dinamik bir sanayimiz var. Sanayicimiz çok müteşebbis, tamamıyla kişisel gayretleri ve risk almalarının yüksek olduğu bir insanımız var. Bizim gurur duyacağımız bir sanayi kitlemiz var. Evet sanayimiz müthiş bir ivme içerisinde her dönemde olduğu gibi. Her zor şartlarda müthiş bir ivme yakalıyor. Biz istiyoruz ki sanayimiz daha da ileriye taşınsın. İhracatımız üç katına çıksın. Bu potansiyelimiz zaten var fakat esnafımız kan ağlıyor. Arada uçurum var. Bunları derhal bizim kapatmamız lazım. Bir çok esnafımız kepenk kapatıyor. Bu durum pandeminden öncede böyleydi. Burada sınıfsal farklılıklar derinleşiyor. Gelir dağılımında müthiş uçurumlar başladı. Orta gelir tuzağı Gaziantep’te çok ciddi şekilde hissediliyor.  Bizim kentleşmeyle alakalı çok ciddi problemlerimiz var. Biz kentleşmeyi sadece inşaat yapmak imara açmak olarak adlandırıyoruz. Oysaki durum öyle değil. Adana’da 2 tane uluslar arası festival düzenleniyor. Gaziantep kültürüyle, tarihiyle bunları fazlasıyla yapmaya hazır bir şehir iken, maalesef şehir ekonomiyle, siyaset arasında sıkışmış durumda. Bizim bu aradan derhal çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.