Hava Durumu

“Son kararı kim verdi?”

CHP Gaziantep İl eski Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Muhittin Sait Köse, Valilik Binası için alınan yıkım kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Valilik Binası yıkımının yeniden gündemde olduğunu kaydeden Köse, “Vilayet Binasının yıkılması yeniden gündeme geldi .Ne isteniyor bu binanın yıkılması kararı ile anlamak mümkün değil. Bu bina güvenli mi değil mi? Güvensiz ise karar sürecine yetkinlik ve yeterlilik adına nasıl gelindi, kim son kararı verdi?” diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2021 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2021 19:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Son kararı kim verdi?”

CHP Gaziantep İl eski Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Muhittin Sait Köse, Valilik Binası için alınan yıkım kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Valilik Binası yıkımının yeniden gündemde olduğunu kaydeden Köse, “Vilayet Binasının yıkılması yeniden gündeme geldi .Ne isteniyor bu binanın yıkılması kararı ile anlamak mümkün değil. Bu bina güvenli mi değil mi? Güvensiz ise karar sürecine yetkinlik  ve yeterlilik adına nasıl gelindi, kim son kararı verdi?” diye sordu.

Gaziantep Valilik Binasının yıkımına ilişkin kararın yankıları sürüyor. Yoğun tartışma konusu olan karara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep İl eski Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Muhittin Sait Köse,  Valilik Binasının yıkımının neden gerekli olduğunu anlamakta güçlük çektiklerini belirtti.

Köse, “Vilayet Binasının yıkılması yeniden gündeme geldi .Ne isteniyor bu binanın yıkılması kararı ile anlamak mümkün değil. Bu bina güvenli mi değil mi? Güvensizse karar sürecine yetkinlik  ve yeterlilik adına nasıl gelindi, Kim son kararı verdi? Bina fonksiyonunu mu yitirdi, fonksiyonel mi değil? Yapı güvenliği söz konusu ise bir tek canlı dahi bırakın içine girmesini, yanına bile yaklaşılmasına izin verilmemeli.”

“KAYNAK İSRAFINA NEDEN OLACAK”

Açıklamalarını sürdüren Köse, “Bina ile ilgili Kararın Büyük Şehir Belediye Başkanlığınca verilmesi vebalin el değiştirmesini sağlamaktan öte bir uygulama olmayacaktır. Ekonomik sorunlarla uğraşmak dururken, kaynak israfına neden olacak yeni bir Vilayet Yönetim binasının anlamı nedir? Bu süreçte katılımcı, ortak akıl, bilimin yol göstericiliğinde çıkacak gerçek uygulanma ne ise öncelikler sıralaması ile hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.