Hava Durumu

Sokağa atılan maskeler tehlike saçıyor!

Koronavirüs Salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında maskesiz sokağa çıkmak yasaklanmıştı. Maske kullanımının yaygınlaşmasının ardından sokaklar duyarsız vatandaşların kullandıkları maskeleri sokağa atmaları nedeniyle maske çöplüğüne dönüştü.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2020 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2020 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sokağa atılan maskeler tehlike saçıyor!

Yeni tip Koronavirüs(Covid19) salgınıyla alınan tedbirler kapsamında maske takma zorunluluğu getirilmişti. Tüm ülkede görülen yeni tip Koronavirüs(Covid-19) salgınında vaka sayısının tekrar artması gündemde iken, salgın için önlem amaçlı takılan maskelerin kent sokaklarına atılması dikkat çekti.

UZMANLAR UYARIYOR…

Uzmanlar, koronavirüs salgınına önlem amacıyla kullanılan maske ve eldivenlerin çöp yerine sokaklara atılmasının halk sağlığı için riskli olduğunu söylüyor. Uzmanlar, maske ve eldivenlerin üzerinde yeterli virüs yükü varsa tutan kişiyi hasta edebileceğini belirtiyorlar. Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara rağmen, kent merkezinde ve diğer bölgelerde atık maske sorununun yaşandığı gözlemlendi.

MASKE ÇÖPLÜĞÜNE DÖNÜŞTÜ

Gaziantep genelinde vatandaşların kullanmış oldukları maskeleri rast gele sokağa atmaları, sağlık ve hijyen yönünden olumsuz sonuçlar doğruyor. Maske, mesafe ve hijyen konusunda yapılan uyarıların toplumda yeterli oranda karşılık bulmadığı, sokaklara atılan maskelerin sayısında meydana gelen artışlarda görülüyor.

3 BİN 150 TL CEZASI VAR

Maskelerin yerlere atılması konusu Gaziantep İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun da gündeminde yer almıştı. Gaziantep İl umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Umumi Hıfzıssıhha kanununa göre aldığı karar ile Koronavirusle mücadelede bazı kişilerin kullandıkları maske ve eldivenleri yerlere rastgele atmaktadır. Bu durumda maske ve eldivenleri yere atanlar hakkında 3150 TL idari para cezası uygulanması yönünde karar alınmıştı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.