Hava Durumu

“Siyasi koz olarak kullanılamaz”

Gaziantep Barosu tarafından, göçmenlerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Yapılan açıklamada, İdlib’de yaşanan hain saldırının ardından Türkiye sınırlarından göçmenlere geçiş izni verilmesi konusu gündeme taşındı. Açıklamada, “Göçmenler siyasi koz olarak kullanılamaz” denildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2020 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2020 20:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Siyasi koz olarak kullanılamaz”

Gaziantep Barosu tarafından, göçmenlerin durumuna ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Yapılan açıklamada, İdlib’de yaşanan hain saldırının ardından Türkiye sınırlarından göçmenlere geçiş izni verilmesi konusu gündeme taşındı. Açıklamada, “Göçmenler siyasi koz olarak kullanılamaz” denildi.

Geçtiğimiz hafta İdlib’de rejim güçleri tarafından yapılan hava saldırısında 36 askerimiz şehit düşmüştü. Yaşanan hain saldırının ardından açıklamalarda, göçmenlerin Avrupa’ya geçişleri noktasında sınırların denetlenmeyeceği ve geçişlere izin verileceği açıklanmıştı. Açıklamaların ardından İç İşleri Bakanlığı verilerine göre, 130 bin 469 göçmen Türkiye sınırlarından Yunanistan sınırlarına geçiş yaptı. Avrupa devletlerinin göçmenlere yönelik şiddetli müdahalesi tartışılırken, Gaziantep Barosu’ndan yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yapıldı.

“YÜZ BİNİ AŞKIN GÖÇMEN, SINIRA AKIN ETTİ”

Gaziantep Barosu’ndan yapılan açıklamada, “27.02.2020 tarihinde İdlib’den gelen Şehit haberlerinden çok derin üzüntü duyduğumuzu belirterek, tüm milletimize başsağlığı dileriz. Hükümetin üst düzey bir yetkilisinin “Artık Mültecileri Tutacak Durumda Değiliz” diyerek güvenlik nedeniyle sınır kapılarını denetleyemeyeceklerini beyan etmiştir. Bu yaklaşım neticesinde Yüz Bin’i aşkın göçmen sınır kapılarına akın etmiş olup, bu durum ciddi insani sorunların yaşanmasına neden olmaktadır. Göçmenler siyasi bir koz olarak kullanılamaz.”

“ACI GÖRÜNTÜLER GELİYOR”

“Göçmenlik siyasi bir mesele değil, insani bir meseledir. İnsanların yaşam hakkı ile eziyet ve kötü muamele görmeme hakkı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 2-3 maddeleri ile Anayasanın 17. maddesi kapsamında güvence altına alına alınmıştır. Sınır kapılarının açılacağı haberiyle, göçmenler, yalnızca “Yaşayabilecekleri Bir Yer Bulmak” adına, sınır kapılarına koşmuş ve acı görüntüler şimdiden gelmeye başlamıştır. “

“MAKAMLARI SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUZ”

“Dünyada göçmen olmaktan daha kötü çok az şey vardır. Uluslararası hukuka uygun bir yerleştirme garantisi olmadan sınır kapılarını açıp göçmenleri meçhul bir yolculuğa göndermek ağır insan hakkı ihlalidir. Lastik botlar karaya vurmadan, kıyıda bebek cesetleri görmeden, sınır kapılarında vahim vaka haberleri gelmeden önce, bu insan hakkı ihlaline son verilmesi için Ülkemiz, Yunanistan devleti ve tüm bölge devletleri, uluslararası iş birliği ve sorumluluk paylaşımı kurallarını dikkate alarak, “İNSANI” temel alan bir çözümü benimsemelidir. Tüm yaşanan süreç içerisinde oluşan göçmen nefretini ve göçmenlere yönelik şiddet eylemlerini endişe ile izlediğimizi bildirerek, tüm yetkili makamları bu konuda sorumluluk almaya davet ediyoruz” açıklamalarına yer verildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.