Hava Durumu

“Siyaseti rant kapısı olarak görmedik”

Doğru Parti Gaziantep Kurucu İl Başkanı Erdal Hamavioğlu, basın mensupları ile bir araya gelerek partisinin çalışmalarını, Türkiye’nin ve Gaziantep’in durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Hamavioğlu, “Siyaseti rant kapısı olarak görmedik. Ülke sevdalıyız, ülkemiz için çalışacağız. Yaşanabilir bir Türkiye istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2020 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2020 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Siyaseti rant kapısı olarak görmedik”

Eski Bakanlardan Rifat Serdaroğlu liderliğinde kurulan Doğru Parti, teşkilatlanma çalışmalarına hız verdi. Doğru Parti Gaziantep Kurucu İl Başkanı Erdal Hamavioğlu ve Kurucular Kurulu Üyesi Avukat Mehmet Emin Durap, basın mensupları ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Hamavioğlu, “Doğru Parti Eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu'nun liderliğinde kuruldu. Doğru parti, Türkiye’de bütün anketlerde yüzde 25-30 insanların kararsız olduğu ortaya çıkıyor.  Türkiye yumuşak, barışçıl ve insanların kucaklaştığı bir siyaset istiyor.  İnanç özgürlüğünde sonuna kadar varız ama seccade şeytanlarını bunlara katmıyoruz. Yani dini siyasete alet bir kesimi benimsemiyoruz. Atatürk milliyetçiliğin sonuna kadar arkasındayız.  Türkiye’de her kesimin potada eridiği bir partiye ihtiyaç var. Türkiye’de yeni bir siyasi akımın olması lazım. Türkiye’yi yaklaşık 19 yıldır yöneten bir siyasi parti var. Bu siyasi parti bu kadar başarısız olmasına rağmen her seçimde yine birinci parti olarak çıkıyor. Demek ki burada bir muhalefete noksanlık var. Bizim seçmenimiz bunu görebiliyor.”

“İŞSİZLİK ARTTI, ÜRETİM YOK”

Sözlerini sürdüren Hamavioğlu, “Türkiye ekonomik anlamda 500 milyar dolar civarında bir dış borcun yükü altında, işsizlik yüzde 15’lere dayandı.  Son ÖTV zamları ortada. Vatandaş 1 araba aldığında iki arabayı devlete alıyor bir tanesini kendisine alıyor. Ve dünyada şuanda veri anlamında özellikle ÖTV’de birinci sıradayız. Ekonomide bir Bulgaristan’ın para birimi bile 4,5 TL ediyor. Suriye’de 10 yıldır bir savaş yaşanmasına rağmen Suriye Parası bile TL karşısında değer kazanmış. İşsizlik artmış, üretim yok, insanlar perişan. Biatçı bir toplum yaratılmış. Pandemi sürecinde bile bazı kesimler için bin lirayı bile çok önemli bir kaynak gibi gösteriyorlar. Temel gıda ürünlerinde birçoğunda yüzde yüze yakın artışlar var. İnsanlar hakikaten mağdur. Türkiye’de üretim mekanizması kalmadı. Samanı yurt dışından ithal eder hale geldik. Vatandan patatesi tarlada bırakıyor, karpuzu tarlada bırakıyor, üretici ürettiğini satamıyor. Türkiye’de öyle bir ekonomik daralma var ki ama insanlar sesini çıkaramıyor çünkü baskıcı bir sistem var.”

“DOĞRU PARTİ, MİLLETİN NEFES ALABİLMESİ İÇİN KURULDU”

“Türkiye, Demokraside sıralamasında son sıralarda yer alıyor. Sanayici konuşamıyor, gazeteciler haber yazamıyor, hiç kimsenin özgür bir yaşam hakkı yok. Tüm bu sorunları toparladığımızda Doğru Parti bütün milletin nefes alabilmesi için kuruldu. Doğru Parti gerçek anlamda demokrat, Atatürk Milliyetçisi, inanca saygılı (dini siyasete alet edenleri katmıyorum) parti olacağız. Büyükşehir belediyeler el değiştirince bankamatik elemanlar ortaya çıktı. Bu insanlara niçin para verildi? AKP iktidara gelene kadar 800 milyar dolar vergi toplanmış. AKP’nin 19 yılda topladığı vergi 2 trilyon dolar. Yani cumhuriyet tarihinde toplanan toplam verginin yaklaşık 3 katı. Çünkü bizim aldığımız her şeyde dolaylı vergi var.”

“HEDEFİMİZ, YAŞANILABİLİR TÜRKİYE”

“Ülkede demokrasinin yerleşmesi, adaletin yerleşmesi gerekiyor. Hiç kimse adliyelere güvenmiyor. Bu ülkenin yaşanılabilir bir ülke olması için biz elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Doğru Parti’nin ortaya çıkışı da bir yerleri bölme değil toparlanma anlamındadır. Çünkü gerek iktidar gerek muhalefet bu işi beceremediler. Bizim yapacağımız muhalefet pozitif muhalefettir. Yani her şeye karşı olunmakla olmaz. Bu ülkenin çıkarları neyi gerektiriyorsa onun mücadelesini vereceğiz. Bu ülkeye sahip çıkmak gerekiyor. Bu ülkeye sahip çıkarken de el birliğiyle olması lazım. Bizim hedefimiz yaşanılabilir bir Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.