Hava Durumu

“Siyaseti normalleştirmek için yollardayız”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Eski Yardımcıları Remzi Çayır ve Haşim Yanar başkanlığındaki heyet, yeni bir siyasi oluşum kurmak üzere istişare çalışmalarına başladı. İstişare Çalışmalarının ilk durağı olarak Gaziantep’i seçen heyet, Gaziantep BBP’den ayrılan üyeler ve Nizam-ı Alem Ocakları üyeleri katıldı. İstişare Toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Eski Yardımcısı Remzi Çayır, “Siyaseti normalleştirmek için yollardayız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2021 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2021 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Siyaseti normalleştirmek için yollardayız”

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Eski Yardımcıları Remzi Çayır ve Haşim Yanar başkanlığındaki heyet, yeni bir siyasi oluşum kurmak üzere istişare çalışmalarına Gaziantep’ten başladı. Kent merkezinde düzenlenen toplantıya Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Eski Yardımcıları Remzi Çayır ve Haşim Yanar, Nizam-ı Alem Ocakları Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Mehmet Yağcıoğlu, Ali Saraçoğlu, Cemil Aydilek, Yavuz Arun, Ahmet Yıldırım,  Menderes Polat, Nuri Padır, İsmail Kaya, Murat Karbiber, Gaziantep BBP’den ayrılan isimler ve  Nizam-ı Alem Ocakları üyeleri katıldı.

“İSTİŞARE TOPLANTILARI YAPACAĞIZ”

İstişare Toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Eski Yardımcısı Remzi Çayır, “Heyet olarak bizler, Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte hareketi başlatan, cezaevlerini paylaşan, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne hayatlarını adamış, Türkiye normalleşsin, güçlensin, huzur bulsun diye hayatlarını feda etmiş arkadaşlarıyız. Türk Siyasetinin içinde bulunduğu buhran ve çıkmazı aşmak üzere arkadaşlarımız ile birlikte Gaziantep’e geldik. Gaziantep’te başlayan programımızda Adıyaman, Malatya ve Elbistan’a gidiyoruz. Gaziantep’te olduğu gibi bu illerimizde de istişare toplantıları yapacağız.”

“YOL HARİTAMIZI BELİRLEYECEĞİZ”

Sözlerini sürdüren Çayır, “Türk siyaseti kirlenmiş, artık çözüm üretemez hale gelmiştir. Problem üreten ve bataklığı dönüşmüş Siyasetin çözüm üretme şansı yok. Türk Siyasetinin değişim ve dönüşüme uğramaya ve sınırsız yönetimlere değil, sınırları belli olan yönetimlere ihtiyacı var. Türkiye’nin artık Normalleşmesi, siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda bir dönüşüme ihtiyacı var. Şu anda mevcut iktidar ve muhalefet statükoyu temsil ediyor. Mevcut durumda kim iktidara gelirse gelsin aynı sonucun ortaya çıkması kaçınılmazdır. Türkiye’de siyaset rant, çıkar ve mevki kapma kapısı haline gelmiştir. Millete hizmet kapısı olmaktan çıkınca siyaset buna dönüşüyor. Siyaseti normalleştirmek için yollardayız. Muhsin Yazıcıoğlu’nun söylediği gibi Türkiye’de sadece Ülkücülerin, Milliyetçilerin, Demokratların birliği değil bu ülkeyi seven herkesin birliği ve sevdası için yola çıktık. Arkadaşlarımızla bu konuda istişarelerde bulunacağız, bu istişareler sonunda çıkanların siyasi bir harekete dönüşüp dönüşmeyeceğini kamuoyu ile paylaşacağız.”

“SİYASET ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ”

“Burada Büyük Birlik Partisi’nde olan, partiden ayrılan arkadaşlarımız var. Büyük Birlik Partisi ile ilgili konuşacak bir şeyimiz yok. Siyasi partiler dükkânlarmışlar, herkes bir şeyler koparmanın derdinde. Halbuki siyaset, millete hizmet yolunda olmaktır. Siyasetteki bu anlayışın dönüşmesi gerekiyor. Siyaset konusun deneyimlerimiz, tecrübemiz var. Birikimlerimizi bu ülkenin hizmetine sunmak istiyoruz. İnsanlarımızın en iyi şekilde yaşayacağı, değer gördüğü bir yönetim anlayışındayız. Bu şekilde de siyaset olacağı düşüncesindeyiz.  Takdiri önce Allah’tan sonra Milletten. Başaramazsak ta Mekke’ye giden karınca misali olmak istiyoruz.”

“HAREKETİMİZE GAZİANTEP’TEN BAŞLIYORUZ”

“Hareketimiz ile ilgili birkaç yerde toplantı yaptık ancak istişarelerimize Gaziantep’ten başlamak istedik. Gaziantep’in biz de büyük bir yeri var. Gaziantep’ten ses verelim dedik. Arkadaşlarımızla yapacağımız istişareler sonunda yolumuzu belirleyeceğiz. Amacımız herhangi bir ittifak masasına oturmak değil, Yönetime talibiz. Siyasi bir harekete dönüştükten sonra bu konu gündemimizde olmayacak. Siyaset yorgun kafalarla yapılmıyor. 20 yıldır ülkeyi yöneten bir iktidar var hepsi yorgun, hepsi deşifre olmuş, dejenere olmuş vaziyetteler. Kendi çıkarları üzerine kurulu bir siyaset, inşallah biz ses vereceğiz Türkiye’ye, halkımız da bu sesi duyacak.

Burada bulunan arkadaşlarımız Muhsin Yazıcıoğlu ile yol arkadaşlığı yapmış insanlardır. Partiler, birer araçtır.  Partiler eğer ticari bir dükkana dönüşmüşse bırakıp gitmek gerekir” diyerek sözlerini noktaladı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.