Hava Durumu

Silah ruhsatları iptal edildi

Geçtiğimiz hafta Tenis ve Atıcılık Kulübü’nde meydana gelen silahlı kavgayla ilgili Emniyet Müdürlüğü herhangi bir açıklama yapmazken, Valilik’ten 2020 yılında silah ruhsatları iptali ile ilgili yazılı açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2020 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2020 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Silah ruhsatları iptal edildi

Gaziantep Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada 2019 yılında 141 kişinin silah ruhsatlarının iptal edildiği, 2020 yılında ise 40 kişiye ait dosyanın ise incelenmeye alındığı belirtildi. Tenis ve Atıcılık Kulübü’nde yaşan olayla ilgili ise net bir açıklama yapılmadı.

Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi:

“Silah Taşıma ve Bulundurma Ruhsatlarının nasıl verileceği; başta 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanun ve kanunun uygulamasını gösteren 91/1779 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik ile diğer mevzuatla düzenlenmiştir.  Hangi durumlarda silah ruhsatlarının iptal edileceği, emanete alınacağı gibi hususlar da detaylı bir şekilde hükme bağlanmıştır.

Gerek taşıma ve gerekse bulundurma ruhsatlı silahlarıyla suç işleyenlere  (Havaya ateş etme, silahla yaralama vb.) mevzuatta bulunan hükümlere göre işlem yapılmakta olup, 2019 yılı içerisinde 91/1779 sayılı yönetmeliğin ilgili maddelerine istinaden 141 kişinin silahlarına ait ruhsatları iptal edilmiştir. 2020 yılı içerisinde de silah bulundurma veya taşıma durumunu kaybettiği değerlendirilen 40 kişiye ait dosya da incelemeye alınmıştır.”

(Haber Merkezi)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.