Hava Durumu

Sigortasız araç sayısı artıyor!

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) raporlarına göre, 23 milyon 200 binin üzerinde aracın trafiğe kayıtlı bulunduğu Türkiye’de 4,5 milyonu aşkın aracın sigortası bulunmuyor. Trafiğe kayıtlı 533 bin aracın bulunduğu Gaziantep’te ise, araçların yüzde 26’sının trafik sigortasının bulunmadığı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2020 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sigortasız araç sayısı artıyor!

Türkiye genelinde her gün binlerce araç trafiğe çıkıyor. 23 milyon 200 bin aracın bulunduğu ülkemizde, zorunlu trafik sigortası yaptıran araç sayısı ise her geçen yıl azalıyor. 2018 yılı verilerine göre yüzde 25 olan trafik sigortası bulunmayan araç sayısı, 2019 yılında yüzde 5 oranında artarak yüzde 30’a yükseldi. Zorunlu trafik sigortası bulunmayan araç sayısında yaşanan bu artışlar, endişeye neden oluyor. Trafik kaskosu yaptırmayan araç sayısının daha da yüksek olduğu ülkemizde, trafik sigortası bulunmayan araçların bulunması trafik denetimlerinin ne kadar yeterli olduğu sorusunu gündeme taşıyor.

ARAÇLARIN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR

TÜİK verilerine göre trafiğe kayıtlı 533 bin aracın bulunduğu Gaziantep’te ise zorunlu trafik sigortası bulunmayan araç sayısının daha fazla olduğu tahmin ediliyor. 500 bin civarında mülteci nüfusunun bulunduğu kentte mültecilere ait araçlarında trafiğe katılması ile birlikte trafikte bulunan araç sayısı daha da arttı. Öte yandan mültecilere ait araçların trafik sigortasının bulunmaması da bu oranların daha da artmasına ve trafiğe çıkan araçların güvenliğini tehlikeye atıyor.

TRAFİK SİGORTASI BULUNMAYAN ARAÇ ORANI YÜZDE 26…

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep, en fazla araç sayısına sahip iller arasında 10.sırada yer alıyor.  TÜİK verilerine göre 533 bin aracın bulunduğu Gaziantep’te, trafik sigortası bulunmayan araç sayısı bir hayli yüksek. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) raporlarına göre, Gaziantep’te trafik sigortası bulunmayan araçların oranı yüzde 26, 97 olarak gerçekleşti.

4 ARAÇTAN BİR TANESİNİN SİGORTASI BULUNMUYOR

Gaziantep’te 500 binin üzerinde araç olduğunu söyleyen yetkililer, “Devletin açıkladığı verilere göre Türkiye’de bulunan araçların yüzde 30’luk kısmının trafik sigortası olmadığı ifade ediliyor. Buna göre trafikte bulunan her 4 araçtan bir tanesinin trafik sigortasının olmadığını biliyoruz. İnsanlar trafik polisine yakalanırım ceza kesilir korkusu ile trafik sigortası yaptırıyorlar. Bu algının değişmesi gerekiyor” ifadelerini kullandılar.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.