Hava Durumu

Şiddete karşı topyekûn mücadele…

Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında İlde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2020 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2020 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Şiddete karşı topyekûn mücadele…

Gaziantep Valiliğinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Günü dolayısıyla toplantı düzenlendi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında İlde yürütülen çalışmalar değerlendirildiği toplantıda, konuşan açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, şiddet ile mücadele edileceğinin altını çizdi. Vali Gül, “Şiddet toplumsal bir sorundur ve mücadelemizi toplumun tüm kesimleri ile vereceğiz” dedi.

“AİLE İÇİ ŞİDDET GÜNDEMİMİZDEN ÇIKACAK”

Açıklamalarını sürdüren Vali Gül, “Koruyucu önleyici tedbirler alarak kadına yönelik şiddeti gündemimizden çıkartmak istiyoruz. Herhangi bir şiddet tehdidi alınması veya olayın gerçekleşmesi durumunda ise gerek emniyet gerek jandarma teşkilatımızın kendi bünyelerinde kurduğu birimlerimiz mevcut. Özellikle bu konuda uzmanlaşmış mesai arkadaşlarımız var. 7/24 vatandaşlarımıza hizmet veriyorlar. Gelen şikâyetleri de yerine göre mahkemelere gönderiyorlar yerine göre de şikâyet konusu ne ise ona göre koruyucu önleyici tedbirler alıyorlar. İnşallah hem polisiye boyutuyla hem ailenin güçlendirilmesi boyutuyla kadına yönelik şiddet başta olmak üzere aile içi şiddetin tamamını gündemimizden tamamen çıkartmış oluruz” dedi.

ÖĞRETİM ÖNEMLİ

Özelikle şiddet noktasında eğitimin önemini vurgulayan Gül, erkek kadın ayrımı yapmadan herkesin eğitilmesi gerektiğini dile getirerek İl genelinde konunun hassasiyetine binaen çalışmaların yürütüldüğünü ve bu eğitim çalışmalarının artarak devam edeceğini aktardı.

Vali Gül,  ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede önemli bir uygulaması olan KADES’in akıllı telefonlara indirilmesi noktasında da çağrıda bulunarak şiddete sıfır toleransın altını çizdi. 

 

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.