Hava Durumu

“Sicil affı uygulanmalı”

Ödenmeyen borçları nedeniyle sicilinde sorun olan esnafların devlet destekli kredilerden faydalanması için Sicil Affı çıkarılmıştı. Ödenmeyen borçlar nedeniyle daha önce kara listeye alınan esnaflar, Sicil Affına rağmen devlet destekli kredilerden faydalanamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2019 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2019 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Sicil affı uygulanmalı”

Ödenmeyen borçları nedeniyle sicilinde sorun olan esnafların devlet destekli kredilerden faydalanması için Sicil Affı çıkarılmıştı. Ödenmeyen borçlar nedeniyle daha önce kara listeye alınan esnaflar, Sicil Affına rağmen devlet destekli kredilerden faydalanamıyor.

Geçmiş yıllarda ödenmeyen borçlar nedeniyle kara listeye alınan esnafların Devlet Destekli Kredilerden faydalanabilmesi için Sicil Affı çıkarılmıştı. Sicil Affı uygulamasının meclisten geçmesinin ardından pek çok esnaf can suyu kredilerinden faydalanmak için harekete geçerken, bankalarda sorunlarla karşı karşıya kaldılar. Sicil Affı uygulamasının bankalar tarafından tam anlamıyla harekete geçirilememesi nedeniyle baş gösteren sıkıntılar esnafları olumsuz etkiliyor.

KARA LİSTE SORUNU ORTADAN KALDIRILMALI

Sicil Affı kararının ardından bankalara başvuruda bulunan esnaflar, sicil affının tam anlamıyla uygulanmadığı gerçeği ile karşılaştılar. Gazetemize açıklamalarda bulunan esnaf odaları temsilcileri, kredilerden faydalanma konusunda sorunlar yaşadıklarını söylediler. Esnaf odaları temsilcileri, “Esnaflara tanınan can suyu kredi olanaklarından ne yazık ki pek çok esnafımız faydalanamıyor. Ekonomik sıkıntılar ile boğuşan esnaflarımız, kredi olanaklarından faydalanmak istiyorlar ancak kara listede oldukları için bundan faydalanamıyorlar. Biz sicil affının kara listeye giren esnafları da kapsayacak şekilde geliştirilmesini istiyoruz. Böylelikle esnaflarımız, kendilerine tanına kredi imkanlarından rahatlıkla faydalanmış olacaklar” şeklinde konuştular.

ESNAF KREDİYE ULAŞAMIYOR

Daha önce açıklamalarda bulunan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, yürürlükte bulunan Sicil Affının tam olarak uygulanmadığını ve yeni bir sicil affı çıkartılması gerektiğini söyledi. Esnafların kredilere ulaşımında en büyük engelin kara liste olduğunu ifade eden Palandöken, “Esnaf ve Sanatkarlarımıza verilen kredi imkanları çok olumlu fakat öncelikli olarak çözümlenmesi gereken konu kara liste oluyor. Kredilere ulaşmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımız kara listede olduğu için maalesef ulaşamıyorlar. Geçmişte borcunu aksatmış, ödeyememiş olan esnaflarımızın kaderi bankaların inisiyatifine bırakılmış durumda. Şu an yürürlükte olan sicil affı var fakat tam olarak uygulanmıyor. Etkili bir sicil affı için kara liste sorununun çözümlenmesi gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.