Hava Durumu

“SGK Borçları yapılandırılsın”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bayram öncesi yaptığı açıklamalar ile esnafları ve iş dünyasını ilgilendiren önemli kararları duyurmuştu. İşyeri kira stopajı başta olmak üzere KDV indirimleri sevindirirken, esnaf ve iş dünyasından SGK Borçlarının yapılandırılması konusunda talep geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2020 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2020 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“SGK Borçları yapılandırılsın”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İş yeri kira stopajını yüzde 20'den yüzde 10'a, yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e, KDV oranı yüzde 8 olan konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde ve sinema, tiyatro, müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerde KDV'yi yüzde 1'e indirildiğini açıkladı. Bakan Albayrak’ın açıklamaları, Koronavirüs Salgını nedeniyle ve ekonomik sorunlar nedeniyle sıkıntı içerisinde olan esnafıve iş dünyasını sevindirdi.

KARAR MEMNUN ETTİ

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (GESO) Yönetiminden yapılan açıklamada, "Stopaj oranının yüzde 20'den yüzde 10'a düşürülmesini esnafa bayram müjdesi oldu. Esnafımızın başkasının kazancı üzerinden ödemek zorunda olduğu vergi böylelikle yarı yarıya düşmüş oldu. Temennimiz bu oranın sıfıra kadar indirilmesi.  Bazı harcamalar da beyannamede gider yazılınca esnafın ödediği vergi, iş yeri sahibinin beyan ettiği vergiden fazla oluyor ve iade hakkı doğuyordu. Bu durumda da esnafın ödediği haksız verginin iadesini iş yeri sahibi alıyordu. Stopaj oranının yüzde 10'a düşürülmesiyle vergi iadesinin doğma ihtimali büyük ölçüde ortadan kalkmış oldu. Bundan böyle esnafın ödediği vergiyi bir başkası iade yoluyla geri almış olmayacak. Dolayısıyla bu konudaki büyük bir haksızlığın da önüne geçilmiş  oldu. Diğer yandan esnafı yakından ilgilendiren SGK borçlarının yapılandırılması konusu da gündeme alınmalı” ifadelerini kullandılar.

“OLUMLU KARAR”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “İş dünyasının taleplerini değerlendirerek alınan bu kararlar memnuniyet verici.Pandemi ile derin yaralar alan işletmelerimizi ayakta tutmak ve istihdamı korumak için üyelerimizin sorun ve ihtiyaçlarını dile getirmeye, karar vericiler ile aralarında köprü olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız “COVID-19 Salgınının Ekonomiye Etkileri ve Reel Sektörü Korumaya Yönelik Çözüm Önerileri” raporumuzda da yer alan konulara ilişkin olumlu haberler almak bize çifte bayram yaşattı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

“SGK BORÇLARI YAPILANDIRILMALI”

 “2020 yılı sonuna kadar geçerli olacak vergi indirimleri piyasayı rahatlatacaktır” diyen Yıldırım, en büyük rahatlamanın ise mevcut vergi ve SGK borçlarında yapılandırmaya gidilmesi ile olacağını belirtti. Yıldırım, “Kamu alacaklarının ödeme vadesinin 2021 yılında başlayacak şekilde yapılandırılması, ekonominin çarklarının dönmesine katkı sunacaktır. Öte yandan kısa çalışma ödeneğinin de yıl sonuna kadar uzatılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.