Hava Durumu

Seyyar dondurmacılar, nereden çıktı?

Gaziantep’te cadde kenarlarında, pazar yerlerinde kutularında şoklu dondurma satışı yapan seyyar satıcıların sayısı her geçen gün artarken, son derece sağlıksız ortamda bu satışa kimsenin ses çıkarmaması tepki topluyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2019 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2019 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Seyyar dondurmacılar, nereden çıktı?

Gaziantep’te cadde kenarlarında, pazar yerlerinde kutularında şoklu dondurma satışı yapan seyyar satıcıların sayısı her geçen gün artarken, son derece sağlıksız ortamda bu satışa kimsenin ses çıkarmaması tepki topluyor.

Gaziantep’te cadde kenarlarında ve pazar yerlerinde şoklanmış kutularda seyyar şekilde dondurma satışı yaygınlaşmaya başladı. Nerede, nasıl üretildiği belli olmayan, güneş altında bekletilen kutuların sağlık açısından ciddi tehlikeler barındırdığı belirtilirken, belediyelerin bu satışa gereken duyarlılığı göstermemesi tepki topluyor.

SÜT ÜRÜNLERİ BU ŞEKİLDE SATILABİLİR Mİ?

Açıktan satışa sunulan gıda ürünlerinin güvenliği son günlerde yoğun şekilde tartışılırken, 40 derecenin üzerine çıkan sıcak havada şoklanmış dondurma satışı yapılıyor. Süt ürünlerinin çabuk bozulan özelliğe sahip olduğu bilinirken, satışa sunulan ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğu ve gıda güvenliği yetkililerin yaptığı çalışmaların yeterliliği tartışma konusu oldu.

 Yol kenarlarında herhangi bir hijyenik önlem alınmadan satışa sunulan ürünlerin denetimi konusunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü başta olmak üzere Zabıta Ekiplerinin yeterli denetimi yapmadıkları iddia ediliyor. Geçtiğimiz gün Haber Merkezimize ulaşan bu görüntü açık alanda satışa sunulan ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğu sorusunu gündeme taşıdı. Yon kenarında şoklanmış olduğu ileri sürülen dondurmalar, sıcak havanın altında satışa sunuluyor. Küçük bir araçla getirilen dondurmaların yol kenarında, hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı şu günlerde satışa sunulması kafalarda soru işaretleri yaratırken, satışa sunulan ürünlerle ilgili denetimler merak konusu oldu.

TEPKİ ÇEKİYOR

Çabuk bozulduğu bilinen süt ürünlerinin sokaklarda, yol kenarlarında ve pazarlarda herhangi bir önlem alınmadan satışa sunulması vatandaşların tepkisini çekiyor. Süt ve süt ürünlerinin açıktan satışı konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdılar.

E.YILDIRIM

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.