Hava Durumu

Sesimizi kimse duymuyor!

Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, esnafın sorunlarını gündeme taşıdı. Aylardır servisçi esnafının sorunlarının çözümü için çaba gösterdiklerini belirten Özcan, kentte çalışan 1300 esnafın zor durumda olduğunu kaydetti. Esnafın sesini duyurmak için çabaladıklarını söyleyen Özcan, “Sesimizi kimse duymuyor” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2020 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2020 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Sesimizi kimse duymuyor!

Mart ayından bu yana ülkemizde etkisini sürdüren Covid-19 Pandemisi, en fazla servis esnafının etkiledi. Mart ayında alınan karar ile okulların kapanmasının ardından iş yapamaz duruma gelen esnaf, Milli Eğitim Bakanlığından gelen açıklamalar doğrultusunda 2020-2021 Eğitim Yılı için hazırlık yaptı. Salgının etkisini yitirmemesi, ikinci dalga tehlikesi nedeniyle yüz yüze eğitime devam kararı alınması, akabinde kısıtlı olarak yüz yüze eğitimin başlaması ile esnaf, umduğunu bulamadı.

ESNAF ZOR DURUMDA

Uygulanan kısıtlı yüz yüze eğitim nedeniyle velilerin çocuklarını servislere yazdırmaması da esnafın hayallerini yıktı. Esnafın sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, 1300 servis esnafının zor durumda olduğunu kaydetti.

1300 ESNAF, HABER BEKLİYOR

Açıklamalarda bulunan Özcan, “Okullarda yüz yüze eğitim kısıtlı olarak başladı. Önümüzdeki süreçte okullarda eğitimin tam anlamıyla başlayıp başlamayacağını bilemiyoruz ancak esnafımız umutlu şekilde bekliyor. Odamıza bağlı olarak faaliyet gösteren 1300 esnafımız var. Bunların bir yarısı Gaziantep OSB’de sunulan imkan ile Ekim ayı itibariyle çalışmaya başladı. Kalan esnafımız ise umutlu şekilde okullarla ilgili verilecek sevindirici haberi bekliyorlar.”

“SESİMİZ GAZİANTEP’TEN ÖTEYE GİTMİYOR”

Esnafın sorunlarının görmezden gelinmemesi gerektiğini söyleyen Özcan, bu süreçte yeterli destek göremediklerini söyledi. Özcan, “Gaziantep’te bu işten geçimini sağlayan 1300 esnafımız var. 1300 insanın sesini duyurmak için çaba gösteriyoruz ancak sesimiz Gaziantep’ten öteye gitmiyor. Sesimizi kimse duymuyor” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.