Hava Durumu

Servisçiler karara isyan etti…

Okul servislerinde şoförlük yapan esnaf için Mesleki Yeterlilik Belgesi şartı getirildi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, esnafın istenen tüm şartları yerine getirdiğini, aylardır iş yapamayan esnafın bu belgeyi almak için gereken ücreti karşılayamayacak durumda olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2020 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2020 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Servisçiler karara isyan etti…

Okul servislerinde şoförlük yapanlar için mesleki yeterlilik belgesi şartı 3 Eylül’de yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren okul servis şoförlüğü yapabilmek için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu olacak. Belgeyi almak için girilecek sınavın ön şartları ise psikoteknik test raporuna sahip olmak ve Türk Ceza Kanunu’nun belirli maddelerinden hüküm giymemek olacak.

“BU BELGEYİ ALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL!”

Mesleki Yeterlilik Belgesi şartına ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Servisçiler Odası Başkanı İsmet Özcan, “Çalışma karnesi dediler aldık, taşıt kartı dediler aldık. SRC Belgesi denildi aldık. Eğitim dediler her yıl Halk Eğitimden Sertifika aldık. Hatta Üniversiteden bile eğitim ve sertifika aldık. 6 aydır iş yapamıyoruz, şimdi ise bizden Mesleki Yeterlilik Belgesi almamız isteniyor. Bu belgeyi alabilmek için 700 ila 900 TL arasında bir ücret isteniyor. Esnafımız bu durumdayken, bu belgeyi almamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.