Hava Durumu

“Sektörlerin ayakta kalması sağlanmalı”

Covid-19 Salgınının sosyo-ekonomik yaşama etkileri devam ediyor. Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında faaliyetleri kısıtlanan/kapanan sektörler, ayakta kalma mücadelesi veriyor. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, sektörlerin sorunlarına çözüm üretilmesi için çağrıda bulundu. Yıldırım, “Her türlü denetim mekanizmasına razı olan işletmelere açılma izni verilmez ise acilen kira, faizsiz kredi, borç öteleme, vergi muafiyeti gibi sektöre özel destekler ile ayakta kalmaları sağlanmalı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2021 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2021 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Sektörlerin ayakta kalması sağlanmalı”

Gaziantep Ticaret Odası  (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında faaliyetleri kısıtlanan/kapanan yeme-içme sektörü ve düğün salonu işletmecilerinin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“SIKI TEDBİRLERLE AÇILMALI”

Sektörlerin zor durumda olduğunu kaydeden Yıldırım, “Tarladan tabağa kadar uzanan büyük tedarik zincirini etkileyen yeme içme sektörü ve düğün salonu gibi işletmelerimiz için tehlike çanları çalıyor . Tamamen kapanan/kısmi çalışan sektör temsilcileri; işletmelerinin sıkı tedbirler  ve HES kodu ile giriş uygulamasıyla açılmasını istiyor.”

“SEKTÖRLERE ÖZEL DESTEKLER SAĞLANMALI”

Sektörlere yönelik desteklerin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Her türlü denetim mekanizmasına razı olan işletmelere açılma izni verilmez ise acilen kira, faizsiz kredi, borç öteleme, vergi muafiyeti gibi sektöre özel destekler ile ayakta kalmaları sağlanmalı” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.